GIUSEPPE Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Witam. To mój pierwszy warsztat, w związku z tym proszę o wszelkie uwagi i porady. Model będzie prosto z pudła z niewielką ingerencją. Jedyne co poprawiłem to rury wydechowe, zmieniona lufa i dorobione pasy na fotelu pilota. fotel z bliska Obecnie jestem na etapie malowania bebechów, myślę że pod koniec tygodnia środek będzie gotowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Witaj Początki masz ciekawe, choć zdjęć jak na razie mało. Czekam na kolejne aktualizacje Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 Witam ponownie. Bebechy pomalowane więc wstawiam kilka fotek. Kolor bazowy wnętrza to "Pactra A50 Green Zinc Chromate". Wracam do roboty. Pozdrawiam i do zobaczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Keep up good work Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryzu Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Wnętrze prezentuje się świetnie Mam trywialne pytanie odnośnie wash`u, czym go robiłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Wnętrze rzeczywiście niezłe, aczkolwiek kalkomanie na uzbrojeniu świecą się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Kolor wnętrza kabiny pilotów i tylnego strzelca powinien być ciemniejszy. Reszta jak najbardziej OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Przyłączam się do pochwał za wnętrze. Rury wydechowe wyglądają jak w czołgu na froncie wschodnim, gdzie nie było komu tego umyć. Takie zabrudzone i zardzewiałe, że mi się skojarzyło z czołgiem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Witam. pytanie odnośnie wash`u, czym go robiłeś Wash to farby olejne dla artystów plastyków. kalkomanie na uzbrojeniu świecą się. Kalki przykleiłem bezpośrednio na matową farbę zamiast najpierw pokryć bomby bezbarwnym połyskiem. Wylazło moje lenistwo. Rury wydechowe wyglądają jak w czołgu na froncie wschodnim, Rury były dosyć styrane. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Witam po przerwie spowodowanej brakiem weny twórczej. Poza tym przy modelu nic ciekawego się nie działo. Klejenie, szpachlowanie, szlifowanie. Teraz zaczynam malować. Najpierw poszedł szary podkład, potem przyciemniłem linie podziału i niektóre panele poszycia czarnym, ciemno szarym i brązowym. Jutro wstawię fotki pomalowanego indyka na biało i szaro (robię go w malowaniu atlantyckim). Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Cieszę się, że wróciłeś do pracy nad Avengerem Czekam na kolejne etapy malowania! Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 Fotki indora w kamuflażu. Dzisiaj potraktowałem go sido, jutro zaczynam z kalkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Jak na pierwsze, to swietnie. Malowanie mistrzowskie i wogule git. Czekam na koniec! Pozdrowienia Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Witam. Dwie fotki silnika zanim został wklejony (zapomniałem wstawić). Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 Witam. Mała aktualizacja. Kalki położone, potem bezbarwny mat z pactry. Teraz cieniuje go suchymi pastelami, pierwszy raz stosuje taką metodę. Pozdrawiam Adrian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 Witam. No to teraz góra. Pozdrawiam Adrian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 Witam. Tym razem kadłub. Koledzy może ktoś coś napisze. Pozdrawiam Adrian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkamucha Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 A co tu pisać, jak nic mądrego do głowy nie przychodzi? Dla mnie wygląda, jakby odstał kilka tygodni na pokładzie lotniskowca - zawodowstwo, Panie Kolego . Zwłaszcza, że nie przypomina "latającego trupa" (co dla niektórych jest normą w "brudzeniu" ). bzzz-bzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 A co tu pisać, jak nic mądrego do głowy nie przychodzi? Dla mnie wygląda, jakby odstał kilka tygodni na pokładzie lotniskowca - zawodowstwo, Panie Kolego . Zwłaszcza, że nie przypomina "latającego trupa" (co dla niektórych jest normą w "brudzeniu" ). bzzz-bzzz http://img23.imageshack.us/img23/1186/pb050127k.jpg To chyba jest ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 GIUSEPPE ok ? Cytując znany chyba wszystkim film Quentina T. "Jest k....... daleko od ok" z tym, że w tę pozytywną stronę. Pięknie to wygląda. Przebarwienia robią fantastyczne wrażenie, a ślady eksploatacji nie są przerysowane jak na wielu Avengerach czy Dauntlessach widywanych na forach i imprezach modelarskich. Teraz trzeba to wszystko dopełnić subtelnymi okopceniami i delikatnymi obiciami. Ja póki co będę siedział cicho i obserwował co nam tu jeszcze ciekawego wyczarujesz Działaj! Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Jak dla mnie ślady są przesadzone. Powinny być delikatniejsze, na morzu osad z soli nie zostawiał ciemnego osadu, a jeśli już to w jasnych odcieniach. Ewentualnie mogłeś pokusić sie o zróżnicowanie odcieni poszycia. Jak na razie indyk wygląda OK, ale uważaj z okopceniami. Poszukaj fotek i zwròć uwagę na ten detal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkamucha Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 GIUSEPPE, dla mnie jest ok, taki "przygaszony" kolor podoba mi się bzzz-bzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 Może faktycznie trochę przesadziłem z ciemnym "brudzeniem". Postaram się nie przegiąć z okopceniami, co do obić to nigdy mi nie wychodziły. Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie na koniec. Pozdrawiam Adrian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted December 20, 2011 Author Share Posted December 20, 2011 Witam po przerwie. Powolutku prace zbliżają się do końca. Kiedy suche pastele znalazły się tam gdzie chciałem (a nawet tam gdzie nie chciałem ) cały model pokryłem specyfikiem do pigmentów firmy LIFECOLOR , TSC 201. Potem zrobiłem obicia , chciałem sobie ułatwić robotę srebrnym żelopisem ale cienki pędzelek i farbka okazały się lepsze. Gdy farbka wyschła psiknąłem po całości bezbarwnym matem a potem troszkę wypolerowałem krawędzie natarcia skrzydeł i stateczników. Indor jeszcze nie jest sklejony póki co poskładany do fotek. Pozdrawiam. GIUSEPPE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Griejt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts