Skocz do zawartości

[RS] Sd. Kfz. 234/4 Panzerspahwagen [Dragon][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wprawdzie do zrobienia jeszcze sporo ale już na tym etapie prezentuje się bardzo dobrze. Odnośnie dostępności zestawu to jest tylko jedna kwestia a mianowicie cena, kiedyś zestaw dostępny za sto złotych teraz tak jak zostało napisane powyżej osiąga bardzo wysoką cenę. Osobiście posiadam ten zestaw w magazynku wzbogacony o bardzo dobry zestaw blach firmy Griffon Model. To in-box na stronie producenta: http://www.griffonmodel.com/product_vie ... classid=39 .

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ostatnio ten zestaw jest strasznie drogi na allegro widziałem nawet za 180zł.

Miałem szczęście i zapłaciłem tylko 114zł

Napisano

Zamierzony, chciałem usunąć jeszcze więcej ale dałem sobie spokój bo w środku nic nie ma.

Napisano

Efekty nudy... dzisiaj już na malowanie chęci brak:

58950208.jpg

68504332.jpg

Napisano

Wielkie dzięki

Powoli maluje się osprzęt, baaardzo powolny, sporo tego:

10019119.jpg

12806903.jpg

42511737.jpg

85529141.jpg

Napisano

Witam.

Puma z Pak-iem bardzo mi się podoba w twoim wykonaniu. Tylko mam pytanie, czy gaśnica nie powinna być w podstawowym kolorze kamo ? ? ? Reszta modelu pięknie wykonana.

Napisano

Gaśnica tak samo jak reszta osprzętu często była malowana na kolory bazowe pojazdu chociaż mi to nie za bardzo podchodzi i maluję osobno.

Napisano

Kurde nie mam kalkomanii przy sobie, prace stanęły... Jeszcze dzisiaj jak dojdę do siebie zalakieruje go lakierem samochodowym żeby mi farba nie schodziła.

Napisano

Robercie osprzęt pomalowany na kolor stalowy model mastera i przetarty 11 humbrola.

Lakier samochodowy błyszczący Motip

Napisano

Bardzo dobry, co najważniejsze bardzo mocny, wystarczy jedna warstwa i można "rzucać" modelem, farba nie zejdzie

Używam go także do samochodów w skali 1:24.

• 3 weeks later...
Napisano

Sido nalozone jutro kalki druga warstwa sido i jedziemy z plukankami

Napisano

Jedna plukanka, wash punktowy i obicia ktore musze poprawic w niektorych miejscach:

67263721.jpg

80570649.jpg

77643985.jpg

11498692.jpg

Napisano

Witam

Pięknie jest, choć obicia na Panzer I były chyba trochę lepsze, ale i tak Pumcia wygląda fajnie.

Dumo, wybierasz się do Bytomia ? ? ?

Napisano

Niestety na wystawe sie nie wybieram za daleko i niezbyt czas mam.

Z obiciami bawie sie dalej, jutro wrzuce nowe fotki jak zalakieruje chama

Napisano

Faktycznie, z Koszalina do Bytomia to jednak spory kawałek.

To znaczy Panzer I czy Pume ? ? ?

Napisano

Pumka, panzer I jest ogolnie skonczony zostalo tylko dokupic friulki i troche przybrudzic.