Skocz do zawartości

[RS] Sd. Kfz. 234/4 Panzerspahwagen [Dragon][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Rafał nie obraź się ale myślę ,że model dużo traci bez tego tylnego urwanego błotnika.

Wygląda to trochę dziwnie jak dla mnie.Psuję całą rasową sylwetkę Sd-ka.

Przed malowaniem jeszcze jako tako to wyglądało jednak gdy przyszło kamo zrobiło się tak jakoś pusto w tym miejscu.

To tylko moje odczucie.

Z tyłu przy klapie i wieszaku zapasowego koła powinno być trochę więcej obić.Klapa po otwarciu opierała sie o wieszak i powinna być tam nielicho porysowana.

Poprawilem wnetrze, dodalem lekkie rainsy na bokach, zalakierowany lakierem samochodowym bo lekko mi farba schodzila i dostal pierwsza warstwe lakieru matowego.

22617906.jpg

96512799.jpg

57783042.jpg

45864927.jpg

Bardzo dobrze kolego to wygląda. Rafał powiedz no mi bo za chiny nie mogę tego rozgryźć. Jak patrzę na zdjęcie z góry to wygląda mi jakby siedzenie kierowcy z kierownicą były ustawione w przeciwnym kierunku do kierunku jazdy. Cały czas myślałem że tłumik jest z tyłu a wizjery z przodu. To z której strony on ma ten przód w końcu? Trochę to dla mnie zagadka.

Darek jaja sobie ze mnie robisz co ? Kiedyś wprawdzie widziałem taki filmik na popularnym portalu video jak maluch z dwoma kierownicami zapychał po ulicach, ale żeby niemcy takie rzeczy robili? Muszę ci wierzyć na słowo ale zastanawiam się jak oni się dogadywali przy skrętach. No i nie piszcie że po niemiecku bo tego się domyślam .

Nie wiem czy zawsze było dwóch kierowców czy tylko w trudnym terenie (np. lesie) zwiększali manewrowość i jak się porozumiewali ale dwie kierownice były:

http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F4%2F4%2F2%2F1317_2_dra6257_4.jpg

Niestety nie znalazłem zdjęcia oryginału ale raczej dragon nie pomylił się o jedną kierownice.

Dumo fajnie się to prezentuje

A tak odbiegając od trendu i cofając się to powiedz mi jak malowałeś to kamo to robiłeś to jednym pociągnięciem (chodzi mi o grubość pasa) czy na kilka? I jakim ciśnieniem, oraz konsystencją farby to robiłeś? Bardzo mi się podobają te łagodne przejścia.

Zaczalem brudzenie, na razie wyladowaly na nim 3 odcienie pigmentow mig'a dojdzie jeszcze jeden i pobawie sie preparatami ak:

70663693.jpg

83030756.jpg