dumapolski Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Wszystko fajnie, tylko, że to kosztuje prawie tyle co model. Ale i tak trzeba się zastanowić nad zakupem tego, ze względu na instrukcję malowania i rozkład plam kamuflażu. Przy okazji, czy ktoś byłby w stanie podać numery farb Model Master do namalowania kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Do kamuflażu polskich Mi-24W moim zdaniem najlepiej pasują Humbrole 9 (piaskowo żółty) i 150 (oliwkowo zielony) Dla MM numerów Ci nie podam, bo nie używam, ale olejne Humbrole moim zdaniem są dobre zarówno pod względem malowania jak i odwzorowania kolorów. A odpowiednie odcienie zawsze dobieram mieszając farby bazowe z inymi (najczęściej szarymi i brązowymi) - można uzyskać ciekawy efekt, a także dość wiernie odwzorować kokor konkretnej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki Mikele. Słowny update: sklejony i zaszpachlowany kadłub. Zacząłem walkę z oszkleniem, i spotkała mnie przykra niespodzianka. Słabe spasowanie poszczególnych części. W przyszłym tygodniu wreszcie powinny być zdjęcia. Jeszcze jedno pytanie. Jakie przykleić wyrzutniki flar na górze kadłuba nad podwoziem głównym za "skrzydłami"? Zvezda dała dwie wersje, a na zdjęciach Qalimar-a w tamtym miejscu nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Przecież pisałem wcześniej. Ma być n/b 727. I proszę jeszcze o informację, co przykleić przy wylotach silników? Zdjęcie pochodzi ze strony plastikowe.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Tak jak napisał PepsiAdam, wyrzutniki z zestawu będa pasować tylko do nb 956 (te w osłonach). Żeby zrobić nb 727 musisz przerobić ASO-2W tak, jak na focie na poprzedniej stronie pokazał Ci qalimar. Wiele roboty z tym być nie powinno, wystarczy pociąć te z zestawu na pojedyncze sztuki, dorobić mocowanie pod belka ogonową i przykleić po 2 wyrzutnie na burtę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Przecież pisałem wcześniej. Ma być n/b 727.I proszę jeszcze o informację, co przykleić przy wylotach silników? Zdjęcie pochodzi ze strony plastikowe.pl. Nic nie przykleić. Natomiast przykleić pod belką. Teraz chyba będzie jasne. A w ogóle popatrzeć na zdjęcia i wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Mówię o częściach F22, F21, F25 i F26. O tym okrągłym czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Te okrągłe cosie to rury wylotowe. Dla polskich śmigłowców właściwe są części F21, 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam. Dziś kupiłem piaskową farbę. Jeśli mi się ustoi do jutra, to jutro pomaluję, jeśli nie, to dopiero w poniedziałek. Będzie malowany MM 1709. Jeśli zajdzie potrzeba, to z czymś zmieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi