Skocz do zawartości

2S1 Gvozdika -Skif

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Faktycznie dziwnie to opisałem

Chodziło o to ,ze do koloru bazowego(A-30) dodałem czerni i przejechałem zagłębienia ,potem dodałem bieli i rozjaśniłem środki większych powierzchni.Niespecjalnie to widać ale obiecuję ,ze na końcu będą lepsze zdjęcia.

Dziś walnąłem na szybko z ręki .

Co do wahacza-taki już był na ramce ale nie bawiłem się z tym wcześniej -koło będzie ok

Panowie mam pytanie.Scieniowałem model i wydawało mi sie ok ale postał 2 dni i mam wrażenie ,że wyszło to troche słabo-to znaczy odcienie trochę się zrównały.

Poprawić raz jeszcze czy po sido uwidoczni sie to bardziej?Nie chce też przesadzić dlatego się zastanawiam.

Narazie zajme sie kołami.

Najczęstszym wariantem są Goździki bez znaków priorytetu drogowego. W zasadzie >70% to takie pojazdy. Często zdarzają się pojazdy, które mają założone brezentowe osłony na końce luf (na hamulec wylotowy). Na nich przyczepiane są przednie priorytety drogowe. Czyli drugą opcją jest umieszczanie samego kółeczka na czubku lufy, często do góry nogami, po skosie itd. W swoim archiwum mam natomiast tylko jedno zdjęcie goździka z ową tabliczką na kadłubie (znak stojący pionowo na słupku). Są też, ale to nieliczne, Goździki, które mają mocowany tylny znak priorytetu drogowego, po lewej stronie tylnej ścianki kadłuba, obok wieży.

Mój będzie miał znaczek-a w zasadzie już ma bo stwierdziłem,ze to trochę ożywi zieloną bryłę.

Zamocowałem to właśnie na słupku ( na podstawie zdjęcia z Encyklopedii Techniki Wojskowej z 1987)

Model własnie dostał pierwszą warstwę sido i na dzis koniec>Jutro musze pomalować gąski.

Model poskładany w 95% ,pomalowany,sklejone i pomalowane gąski,sidolux,szachownice na miejscach i zachciało mi się wascha......na pierwszy ogień poszła wieża : siedzę,siedzę patrzę ...

okazało się ,że ostatniej warstwie sido dałem zbyt mało czasu na stwardnienie : -nawet nie chcę tego już dziś oglądać i żeby nie kląć na forum

Ponieważ warsztat już chyba wszystkich znudził { mnie tak} postanowiłem pokazać stan obecny na przedpremierowych fotkach.

Widzę jeszcze kilka drobiazgów do poprawki ,trochę kurzenia ale generalnie rewolucji już tu nie będzie

786a373337d8.jpg

820467e2b50d.jpg

8e8ba48d2186.jpg

641a48657ad8.jpg