Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zobaczymy co z tygo wyjdzie.Jutro zaczynam kadłub. Właśnie kupiłem szpachlówkę.

Poskładałem ale narazie nie pokażę bo to jakaś masakra.Jak uzyskam jako taka geometrie to pokażę

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W zasadzie nie powinno się chyba odpisywac pod swoimi postami ale nie ma innej możliwości

kadłub poskładany ,geometria poprawiona,tył dość mocno wyszpachlowany.

Niestety po raz pierwszy uzywałem szpachlówki humbrola i nie spełniła moich oczekiwań...musiałem znów poprosic o pomoc samochodową.

Jutro wstawię fotke .

Napisano

No jeżeli nikt nic nie napisse to co masz zrobić? Też używam szpachli Humbrola, ale jak dla mnie to ona za szybko twardnieje. Muszę docelowo znaleźć inną.

Napisano

W modelu przybyło kilka elementów i dostał podkład.

Powoli bo powoli ale zbliżamy się do malowania

369096a881eb.jpg

4d3406141b90.jpg

e82c9f8db05e.jpg

Fotki może trochę ciemne ale pstyknąłem przed chwilą tak trochę od niechcenia a zachmurzyło się mocno i pada

Napisano

Po poł0ożeniu podkładu lepiej widać gdzie trzeba jeszcze popracować.To,że ma taki kolo to czysty przypadek-to zwykły podkład w sprayu ale bardzo ładnie kryje i "siada" .

Ponieważ maluje akrylami czasami daje podkład.Poza tym jeszcze niewykluczone ,że gdzieniegdzie będze celowo widoczny.

Napisano
Chodziło mi o kolor,nie bardzo widzę cel by kłaść miniowy kolor. Ale oglądam dalej i czekam na finał.

a co ma piernik do wiatraka - podkład to podkład, jak dla mnie to może być nawet różowy

Napisano

Kolor podkładu ma znaczenie, dlaczego Citadel ,Tamiya czy Gunze nie robią podkładu miniowego ,czerwonego zielonego czy różowego? a szary biały i czarny? ale jeśli dla Ciebie maszynista nie ma różnicy .widać masz większe doświadczenie w tej materii,

Napisano

Kolego

Właściwy to słowo względne -zależy dla kogo poprzestańmy na tym co jest bo takie "bicie piany" nic nie da i zaczyna wyglądac na jakąś osobista rozgrywkę a całkiem niepotrzebnie.Tak go skończe nawet jeżeli kierunek jest niewłaściwy - w "miniowym" podkładzie { którego uzywam juz bardzo dawno}

Napisano

Panowie - spokojnie i bez nerwów. Athlon ma racje . w oryginale stosowano jako podkład czerwona minie . Bardzo fajnie wyglądało to jak się farba starła .bo niestety minia była dosyć wytrzymała.Bardzo fajnym przykładem wytrzymałości mini jest Topaz w muzeum Wojska Polskiego . Farba starta ale minia trwa. Obejrzyjcie to sobie na żywym przykładzie i wtedy się wypowiedzcie.

Napisano
Panowie - spokojnie i bez nerwów. .

O to chodzi...o to chodzi

Niechciałbym by mój pierwszy warsztat okazał sie ostatnim z powodu nieporozumienia co do koloru podkładu.

Robercie -jesli uznasz ,że kolor modelu po skończeniu jest zły pisz smiało.

A korzystając z okazji przypomne pytanie z początków warsztatu czy Pactra A-30 będzie ok?

Tymczasem pozdrawiam

Napisano
Panowie - spokojnie i bez nerwów.
Racja. Bardzo dobrze że coś podpowiadamy i pomagamy, ale nic na siłę. Każdy powinien sobie sam wybierać z czym pracuje.

Athlon rób swoje i bedzie git.

Napisano (edytowane)

athlon5 rób swoje i nie przejmuj się, świetnie Ci to wychodzi , zresztą nie dawno nawet dowódcy czołgu pokazałeś że masz rację . I jeszcze jedno, nie denerwuj się że tak dużo pisałem o tej pokrywie silnika. Po prostu mi sie baaaardzo podoba a dla niektórych może służyć jako przykład w budowaniu modelu T-80. Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Ostatnie moje zdanie w sprawie "podkładu":

To nie prawdziwy czołg gdzie stosuje się zabezpieczenie antykorozyjne a model plastikowy i podkład służy do czegoś innego ,a wykonanie imitacji przetarć do minii robi się inaczej, no ale co ja tu będę się wymądrzał podpowiadajcie tak dalej tak jak w tym wątku:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28321&start=105

ps. nie wiem o jakiej osobistej rozgrywce piszesz