Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Panowie..polećcie mi jakąś niedroga a stosynkowo dobra szpachlówke.

Dotychczas uzywam samochodowej ale jest zbyt"twarda" i ścierając papierem szybciej znika tworzywo obok niz szpachel.

Napisano
Spawów na jarzmie nie będzie? Jeszcze pokusiłbym się o zaokrąglenie osłony wizjera z przodu.

Będą i nie tylko spawy za to dopuszczę sobie chyba spawy na kadłubie-są zbyt drobne jak na moje umiejętności i jest tego zbyt dużo.

Myślę jeszcze nad tym elementem na lufie

cf261d97c799.jpg

wydaje sie istotny a producent chyba nie brał tego pod uwagę

Napisano

dodatki z założenia są i będą tylko i wyłącznie własne lepsze lub gorsze ale nie bede inwestował w tem model

Postanowiłem tez dorobić i przyspawać osłony jarzma bo w modelu ich nie ma

5e68ff1278bf.jpg

5dc74350657d.jpg

żyletka zapobiega przyklejeniu sie samej armaty

i jeszcze to coś-z miedzianej blaszki

0e1cb0a033ed.jpg

fd3124fab76e.jpg

na koniec przerabiam żaluzje które mi się nie podobały

1fb735e34a96.jpg

8db6e200d83c.jpg

Napisano

Szkło reflektora d-cy Zorza było bardzo blisko końca obudowy nie tak wgłąb jak zrobiłeś, na to później przychodziło czarne szkło do podczerwieni i na to blaszana osłona.

Napisano

Dobrze Panowie...zastosuję się

I zaraz pytam czy czarne szkło musi być?

Tymczasem problem następny problem dostrzegłem na tyle wieży

w oryginale wygląda to tak

ee7ffabd9eb4.jpg

tymczasem Skif daje dwa elementy z których niesposób zrobić to prawidłowo( musiałbym jeden dorobić a nie chce mi się )dlatego śwaidomie popełnię i zostawię błąd

Jest jeszcze sprawa ramki "okna" -która nie wiedzieć dlaczego jest wypełniona a u mnie będzie szyba więc powoli strugam nową

ea7265fb0395.jpg

Napisano

Wystrugaj coś. Tyle się namęczyłęś z tą wieżą i na koniec chcesz się poddać? Połowa to bedzie twoja, więc skontaktuj się ze sprzedawcą aby ci oddał połowę kasy za model.

Napisano

Może dałbym radę to dorobić ale to dla mnie miała być zabawa a nie model na mistrzostwa więc sobie to odpuszczę

tymczasem starałem sie poprwaić lampę i jej podstawę

d04c878008a6.jpg

Na szczęście podstawa w oryginale wygląda troche lepiej niż na fotce

Napisano

Znam ten ból. Najpierw mówimy że to tylko zabawa, potem ktoś na forum sie przyczepi i marudzi. No i zaczynamy coś poprawiać a potem to już aż się na model patrzeć nie chce. Lampa czad.

Napisano

Wieża juz prawie ukończona-jednak po warstwie kontrolnej widać parę miejsc gdzie trzeba będzie lekko poprawić ,dotrzeć itp.

f82c83fcc2f5.jpg

8cafbcc1840c.jpg

i tył gdzie jak już mówiłem zostawiem błąd

f36885291451.jpg

w międzyczasie zastanawiam sie już nad malowaniem

Model będzie zielony-w starym malowaniu.I tu pytanie

Prawdopodobnie bedie to Pactra A-30 zastanawia mnie tylko czypowinien być mat czy z lekkim połyskiem jak współczesne w kamuflażu?

Napisano

Polska khaki miała lekki półmat. Nigdy nie spotkałem naszej khaki matowej . Chyba ze była cholernie chrzczona i później zagęszczana talkiem bo i tak się w życiu zdarzało.

Napisano

Hmm, tak patrzę na wieżę tego Goździa i zaczyna mi sie podobać - chyba kiedyś sam sie na niego skuszę. Fajny projekt - obserwuję.