Tomek Mroczkowski Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Ojej wahacz się ułamał :-( I tak nie trzymają się poziomu na nich koła, każde w swoją stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Faktycznie dziwnie to opisałem Chodziło o to ,ze do koloru bazowego(A-30) dodałem czerni i przejechałem zagłębienia ,potem dodałem bieli i rozjaśniłem środki większych powierzchni.Niespecjalnie to widać ale obiecuję ,ze na końcu będą lepsze zdjęcia. Dziś walnąłem na szybko z ręki . Co do wahacza-taki już był na ramce ale nie bawiłem się z tym wcześniej -koło będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Panowie mam pytanie.Scieniowałem model i wydawało mi sie ok ale postał 2 dni i mam wrażenie ,że wyszło to troche słabo-to znaczy odcienie trochę się zrównały. Poprawić raz jeszcze czy po sido uwidoczni sie to bardziej?Nie chce też przesadzić dlatego się zastanawiam. Narazie zajme sie kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Na zdjęciach wygląda dobrze a czy sido wzmocni cieniowanie tego nie wiem, ale ze swojego i innych doświadczenia ,wiem ,że lepiej zrobić mocniejsze cieniowanie bo pózniejsze zabiegi :łosz,biedronka,filtry i szereg innych to osłabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Jutro lekko wzmocnię ,mam nadzieję ,że nie przesadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 I jeszcze jedno( jedno z ostatnich chyba)pytanie. Czy znak priorytetu jest tylko z przodu? Nigdzie nie widziałem umieszczonego z tyłu tego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Również nie widziałem, aby Goździk nosił go z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Najczęstszym wariantem są Goździki bez znaków priorytetu drogowego. W zasadzie >70% to takie pojazdy. Często zdarzają się pojazdy, które mają założone brezentowe osłony na końce luf (na hamulec wylotowy). Na nich przyczepiane są przednie priorytety drogowe. Czyli drugą opcją jest umieszczanie samego kółeczka na czubku lufy, często do góry nogami, po skosie itd. W swoim archiwum mam natomiast tylko jedno zdjęcie goździka z ową tabliczką na kadłubie (znak stojący pionowo na słupku). Są też, ale to nieliczne, Goździki, które mają mocowany tylny znak priorytetu drogowego, po lewej stronie tylnej ścianki kadłuba, obok wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Mój będzie miał znaczek-a w zasadzie już ma bo stwierdziłem,ze to trochę ożywi zieloną bryłę. Zamocowałem to właśnie na słupku ( na podstawie zdjęcia z Encyklopedii Techniki Wojskowej z 1987) Model własnie dostał pierwszą warstwę sido i na dzis koniec>Jutro musze pomalować gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Model poskładany w 95% ,pomalowany,sklejone i pomalowane gąski,sidolux,szachownice na miejscach i zachciało mi się wascha......na pierwszy ogień poszła wieża : siedzę,siedzę patrzę ... okazało się ,że ostatniej warstwie sido dałem zbyt mało czasu na stwardnienie : -nawet nie chcę tego już dziś oglądać i żeby nie kląć na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Ponieważ warsztat już chyba wszystkich znudził { mnie tak} postanowiłem pokazać stan obecny na przedpremierowych fotkach. Widzę jeszcze kilka drobiazgów do poprawki ,trochę kurzenia ale generalnie rewolucji już tu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Łaciaty ładniej by wyglądał Znak priorytetu dalej malowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Ładnie wycieniowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Łaciaty mi się nie podoba -no dobra mniej mi się podoba Priorytet malowany zrobiłem sobie nawet serię na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 A ja znalazłem genialny pomysł Ze starego radia odczepiłem antenę, średnica tej rurki ma idealnie tyle ile potrzeba na znaczek, dalej zostaje mi wybić prążki w hipsie, pomalować i nalepić kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Washa nie widzę niestety , a szkoda bo ładnie pomalowany model na tym traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Washa nie widzę niestety , a szkoda bo ładnie pomalowany model na tym traci. Nie ma washa,to wątek warsztatowy a nie galeria choć przyznam,że po ostatniej przygodzie w washem mam spore obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Koniec -zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=28731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi