okonek Napisano 9 Stycznia 2006 Share Napisano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Czesc . Postanowilem w miare czasu pokazac Wam pare moich modeli. Na poczatek Me-109G10 z Revella w 48-ce . Model powstal pare lat temu . Mial nosic szachownice ale gdy sie doczytalem , ze to nie ta wersja otrzymal malowanie z pudelka. Do dzisiaj nie wiem czy dobrze zamocowalem antene . Nigdy nie zaglebialem sie w temat Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 11 Stycznia 2006 Share Napisano 11 Stycznia 2006 Hmm... Mógłbyś objaśnić laikowi, o jakie szachownice chodzi, bom niezwykle ciekaw. Brzmi, jak polskie malowanie ale to chyba niemożliwe... A model bardzo ładnie Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2006 Jak to o jakie Nasze z 318 dywizjonu http://www.airwar.ru/transfer/grishan///camms/ar/33/pics/9_2.jpg http://www.airwar.ru/transfer/grishan///camms/ar/33/pics/9_2_b1.jpg Do tej pory nie wiadomo jaki rodzaj malowania na nim byl dokladnie .Osobiscie stawiam na to drugie europejskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2006 Tu masz jeszcze orginalne fotki : http://www.roman.biskupin.wroc.pl/obrazki/bf109-4.jpg http://www.roman.biskupin.wroc.pl/dyw318zdj/7.jpg http://www.roman.biskupin.wroc.pl/obrazki/bf109-5.jpg Fotki pochodza ze strony http://www.roman.biskupin.wroc.pl/dyw318zdj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 12 Stycznia 2006 Share Napisano 12 Stycznia 2006 Jak to mówią, człowiek uczy się całe życie. Nie miałem pojęcia o takim egzemplarzu Me109. Dzięki za oświecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2006 Share Napisano 12 Stycznia 2006 Jak to mówią, człowiek uczy się całe życie. Nie miałem pojęcia o takim egzemplarzu Me109. Dzięki za oświecenie Masz rację, ja nawet nie miałem pojęcia że Me 109 latały w innych barwach jak niemieckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2006 Czesc. Pozwole sobie przypomniec Su-27A w 1/48 z Academy . Model dodatkowo wzbogacony kabina i dyszami zywicznymi oraz kalkami z Cutting Edge . Academy robi wersje "B" wiec wymagal przerobki ogona pomiedzy dyszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2006 Kolejnym a zarazem ostatnim z rodziny 27-ek jest ten oto Su-27UB .Prawie prosto z pudla .Dodalem tylko zywiczne fotele Ariesa . Powstal wczesniej od poprzedniego PS.Widoczna roznica w tylnej czesci pomiedzy wersja "A" oraz "B" .W planie mam kilka nastepnych z rodziny 27 oraz pochodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2006 Wyszperalem stare fotki robione pare lat temu Zenitem Jeden z pierwszych moich modeli po przejsciu na 48-ke .Mig-17 z firmy Smer plus kalki HDL-u oraz Sabre z Academy w tej samej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 16 Stycznia 2006 Share Napisano 16 Stycznia 2006 ladne te samolociki... o tym bf-109 tez nie mialem pojecia... a te su sa przepiekne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Stycznia 2006 Share Napisano 19 Stycznia 2006 Modele robisz wspaniale ale jeszcze wspanialej potrafisz je wyeksponowac. Podziwiajac twoje modele odnosze wrazenie, ze to prawdziwe "bestje" i za moment wzbija sie w niebo. pozdrowionka jureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2006 Dzieki . Jurek ja caly czas nie moge sie doczekac , kiedy zobacze Twoje 48-ki, a w szegolnosci Miga-29-go no i te suczke 22-ga, o ktorej wspominales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Modele robisz wspaniale ale jeszcze wspanialej potrafisz je wyeksponowac. Podziwiajac twoje modele odnosze wrazenie, ze to prawdziwe "bestje" i za moment wzbija sie w niebo. pozdrowionka jureczek Całkowicie zgadzam się z tym co napisał mój przedmówca Modele robią na mnie naprawdę wielkie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welon Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Masz rację, ja nawet nie miałem pojęcia że Me 109 latały w innych barwach jak niemieckich No jak to? A finskie, chorwackie, wegierskie, bulgarskie, wloskie messery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 No i jeszcze szwajcarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2006 Dzisiaj jeden ze znanych . Przedstawilem go w Mini Replice nr 18 (2/2001) F-15E z Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lutego 2006 Autor Share Napisano 3 Lutego 2006 Czesc. Czas na klasyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 Nooo, wreszcie pokazałeś jakiś model w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 Jeszcze gdybyś napisał w jakich one są skalach, to już całkiem było by git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lutego 2006 Autor Share Napisano 3 Lutego 2006 Nooo, wreszcie pokazałeś jakiś model w tym wątku A takie to co ? Od macochy ? PS. Tornado wszystkie modele pokazane do tej pory to 48-ki czyli moja skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 Masz papiery na malowanie kołpaka Spifire? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 Nie rozumiem , uprzednio same fotki prawdziwych samolotów , a wątek o modelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Lutego 2006 Autor Share Napisano 4 Lutego 2006 Masz papiery na malowanie kołpaka Spifire? Brrrrrrr...... Jezu....poczulem sie jakby dawniej zaczepili mnie ZOMO-wcy na kontrole dokumentow Powiem tak: w czasie, gdy robilem ten model nie mialem jeszcze dostepu do sieci czy innych publikacji wiec uwierzylem w instrukcje producenta kalkomani .Dzisiaj po przeczytaniu Twojego postu zabralem sie za szukanie i .... nie znalazlem nawet numeru AD140 w spisie polskich spitow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 4 Lutego 2006 Share Napisano 4 Lutego 2006 Może to radosna twórczość ale wileński Mk.Vb w kamo Dark Green/Dark Earth/Sky wygląda świetnie, będę go musiał wrzucić na moją listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Lutego 2006 Autor Share Napisano 4 Lutego 2006 Może to radosna twórczość ..... Poszperalem troche i oto co znalazlem : O ile sprawa kolpaka wydaje sie byc rozwiazana o tyle malowanie staje sie zagadka Fotki: http://www.geocities.com/dywizjon/317/317_planes.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi