Iron Duke Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Bardzo pomocna w budowie jest trzyczęściowa monografia typu DEUTSCHLAND wydawnictwa AJ-PRESS. Chyba jest jeszcze do nabycia tu i ówdzie. Przy budowie korzystam też z instrukcji wycinanki GPM. Są tam bardzo przejrzyste rysunki w 3-D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Alex304 ja mam w zamyśle zrobić sobie kolekcje pancerników niemieckich, po jednym z klasy.W między czasie jeszcze dłubię przy MUSASHI TAMKI 1:350 ale to nie jest to, bardziej go traktuje jako przerywnik w budowie GRAF SPEE. No wiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Alex304 ja mam w zamyśle zrobić sobie kolekcje pancerników niemieckich, po jednym z klasy.W między czasie jeszcze dłubię przy MUSASHI TAMKI 1:350 ale to nie jest to, bardziej go traktuje jako przerywnik w budowie GRAF SPEE. No wiesz ... A gdzie w takim razie relacja z tego Musashi. Żarty sobie robisz. Zdjęcia świetne, na wszystkich widać gładki pancerz na wieżach artylerii głównej Michał15, ten zaznaczony przez ciebie "okap" to po prostu poręcz Fajnie że się zdjęcia podobały. A trochę jeszcze ich mam. Bardzo pomocna w budowie jest trzyczęściowa monografia typu DEUTSCHLAND wydawnictwa AJ-PRESS. Chyba jest jeszcze do nabycia tu i ówdzie. Przy budowie korzystam też z instrukcji wycinanki GPM. Są tam bardzo przejrzyste rysunki w 3-D. Ja korzystam z publikacji magazynu "Okręty wojenne"-wydanie specjalne. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 A gdzie w takim razie relacja z tego Musashi. Żarty sobie robisz. Dziś dowiedziałem się o strajku niemieckich stoczniowców, kryzys dosięgnął GRAF SPEE :( Ale za to mali przyjaciele z kraju kwitnącej wiśni, powiedzieli że nie straszne im są zawirowania na giełdach światowych będą pracować nad pancernikiem nr. 2 To też niebawem wkrótce powstanie relacja z poczynań w stoczni Nagasaki. Michał, może podać mi dokładne namiary na tą publikację, jestem w posiadaniu monografii morskich no i według tego co pokazują zdjęcia i rysunki to drabinki przylegają a bynajmniej przy tej skali jeśli nawet nie przylegają to nie było by to widoczne. Wallace, jestem obserwatorem na twojej budowie i szczerze mówiąc jestem pod wielkim wrażeniem. wzoruję się na tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Michał, może podać mi dokładne namiary na tą publikację, jestem w posiadaniu monografii morskich no i według tego co pokazują zdjęcia i rysunki to drabinki przylegają a bynajmniej przy tej skali jeśli nawet nie przylegają to nie było by to widoczne. Oczywiście już podaję namiary. Monografię możesz kupić na stronie Okręty Wojenne. Znajdź katalog i wybierz "OW": numer specjalny. Nie podaję linka bo nie potrafię go wstawić. Sorry. Myślę że znajdziesz to czego szukasz. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 To też niebawem wkrótce powstanie relacja z poczynań w stoczni Nagasaki. Nie ma co zwlekać - im szybciej wrzucisz relację, tym większa korzyść dla Ciebie (czytaj: pomoc przy tworzeniu modelu) ... Wallace, jestem obserwatorem na twojej budowie i szczerze mówiąc jestem pod wielkim wrażeniem.wzoruję się na tobie spadłem z krzesła (podejrzewam, że brać modelarska również). Po pierwsze: cierpię na permanentny brak czasu. Po drugie: jestem w powijakach i sam sobie utrudniłem prace dodając wierniejsze "detale i przeróbki". A po trzecie: a po trzecie może w nocy wrzucę jakieś foto poglądowe (nic wielkiego ale zawsze) - odpowiem też na Twoje pytania, bo widziałem że coś pisałeś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 a po trzecie może w nocy wrzucę jakieś foto poglądowe (nic wielkiego ale zawsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Maciek, wybacz: miałem drobne problemy. W tej chwili siedzę i ...... Jutro wrzucę, na pewno !! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Mój GRAF SPEE doczekał się towarzystwa BISMARCKA-a REVELL-owskiego i PRINZ EUGEN TRUMPKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejdin Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Witam wszystkich. Wczoraj zostałem obdarowany właśnie tym modelem, więc z uwagą będę obserwował i próbował podejść do swojego. Od kilku lat warsztat u mnie był na "stand by", ale czas się wziąć do roboty. Obserwuje, kibicuje i ... uczę się Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 nie wiem od kogo chcesz się uczyć, na pewno nie jestem właściwą osobą od której można się uczyć. Niestety jestem nowy po długiej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejdin Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Ostatni poważny model skleiłem, gdy nowością był Windows 95 Wtedy nikt nie słyszał o forum modelarskim, a już szczególnie o preshadingu, washu, elementach fototrawionych itd. Chce się pobawić właśnie z tymi rzeczami na Grafie - jak obserwuje, co obecni na forum koledzy wyczyniają to sam postanowiłem spróbować. Przejrzałem fajne poradniki Reggy-iego na YT i w Modelarstwie Okrętowym. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi