Tommi Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Witam kolegów i koleżanki Rozpocząłem budowę kolejnego Ford'a, a z racji tego iż nie było takiego modelu na forum, a kiedyś dawno przy prezentacji innej F-150 dostałem za nie manie relacji, to teraz będzie Zgodnie z tematem budujemy takie cuś: Plan zakłada zbudować go ładnie, czysto, itd... nie przewiduję jakichś wielkich modyfikacji, choć jeśli macie jakieś pomysły pisać i coś zadziałamy na razie ładna seria wprost z salonu. Jak pisałem prace już się rozpoczęły, a wiec: silnik chłodnica zawieszenie oraz rama itd zostały odmalowane. Może nie ma za bardzo czego komentować, ale wszelkie komentarze mile widziane ooo i jest pierwszy mod, zanim wysłałem post, wymyśliłem zmianę końcówek wydechu na metalowe, ino potrzebna rurka fi 3,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Czyściutko jak w fabryce , i to mi się podoba. Będę tu zaglądał. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody016 Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Świetny model naprawdę ;) Nie wiesz przypadkiem czy możno go gdzieś jeszcze dostać w tej wersji? Bo własnie szukam już od kilku miesięcy i u nas nie ma, na ebay są ale ceny za wysyłkę kosmiczne, a własnie tą wersję potrzebuję, może być nawet wrak byle kompletny. Wiem że bburago też miało takie cuś, ale ślad po nim zaginął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Ja kupiłem 2 czy 3 sztuki już jakieś pół roku temu, a może jeszcze dalej. Wydaje mi się że dwa miesiące temu widziałem go, chyba słabo szukałeś wisiał długo na alledrogo, lecz teraz go nie ma i nie wiem czemu bo koleś na pewno go nie sprzedał. Jak znajdę do niego kontakt w czeluściach poczty to Ci podeślę. ps. Wydech zrobiony, foty jutro bo dziś już późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ciekawy projekt. Jaki kolor przewidujesz? Będę kibicował Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Z tego co wyczytałem wersje z tego roku wychodziły w trzech kolorach, najczęsciej występował czerwony, pozostałe dwa to biały i czarny, choć późniejsze wersje wychodziły jeszcze w srebrnym i niebieskim to ja wybrałem czerwony, co prawda jest to sprawa dyskusyjna zanim nie zaczne malować kasty, ale właśnie czerwony podoba mi się najbadrziej chyba Jeszcze macie szanse przekonać mnie do innego A teraz obiecane foty wydechu: oryginał a oto co zdziałałem wykorzystany materiał to rurka o średnicy ok fi3,9mm pochodząca z rozbiórki sprzętu RTV przymiarka i efekt końcowy choć w sumie jaki on końcowy skoro ramy i budy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Ja bym dał taki mocno dający po oczach pomarańcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Fajnie się zapowiada... Prosty do zrobienia/poprawienia fabryki patent z końcówkami wydechu znacznie podniesie efekt końcowy - lubię takie przeróbki - fajnie, że ich podejmujesz. A kolor...? Tylko czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Oj chłopacy a czerwony taki ładny więc na pierwszym nadal czerwony, dalej niebieski i biały, choć wybór niebieskiego zmusza do kolejnego modu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Pomarańczowy byłby też ładny--- tak jak np. tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 O o o! Właśnie o coś takiego mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Aj tam, Aj tam no może i nie jest zły, lecz nie jest w stanie pokonać czerwonego a tak w ogóle to chciałbym któryś z seryjnych lakierów, a pomarańczki tam brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Podwozie poskładane wszystko malowane humbrolami; rama - 11, elementy zawieszenia - 56, zbiornik paliwa - 21, koło zapasowe - 85, mały rzut na kółeczka; felgi humbrol 27002 + gloss i trochę silnika; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 No teraz musisz zadziałać z jakimś washem, żeby to ożywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi