Macisso Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam! Walki z Bismarckiem dobiegły końca, zatem czas powoli dłubać dalej. Na warsztat trafił Z-25. Okręt znacznie mniejszy i mam nadzieję ukończyć go nieco szybciej niż poprzednika Prace ruszyły dnia dzisiejszego, ale na fotki proszę poczekać do jutra. Dziś natomiast chcę poprosić o pomoc Szanownych kolegów w zebraniu dokumentacji na temat tego okrętu. Model będę się starał waloryzować dość pokaźną ilością części fototrawionych jaka mi została z zestawów do "B". Niestety o ile do "B" mogłem wyszperać sporą ilość zdjęć, tak do Z-tki nie mam prawie nic. Jeśli ktoś wie gdzie mogę takowe znaleźć to proszę o Z góry dziękuję Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Musisz przeszukać stronę bo jakoś nie udaje mi się wkleić bezpośredniego linka. Z tego co słyszałem Z-ka Z-ce nie do końca była równa wiec traktuj to ogólnikowo http://wunderwaffe.narod.ru/Magazine/MK/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Musisz przeszukać stronę bo jakoś nie udaje mi się wkleić bezpośredniego linka. Z tego co słyszałem Z-ka Z-ce nie do końca była równa wiec traktuj to ogólnikowo Bardzo dziękuję. Co prawda cyrulica mnie przeraża, ale postaram się jakoś przez to przebrnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Kolejny warsztat Zasiadam w pierwszym rzędzie i przypinam się pasami (co by nie spaść z krzesła) Co do dokumentacji to postaram się cościk pomóc Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Okręciarz ze mnie żaden, ale chętnie popatrzę. Ileż to razy taki niszczyciel mnie zatopił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Macisso, oby z podobnym efektem jak B. Swoją drogą nie pisałeś czasem, że masz prikaz robić Galełon ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam No ja rzesz... czy Twoja stocznia ma rządowe zamówienie? Grunt to ruch w interesie co . Super, że na warsztacie już nowe dzieło, będę śledził postępy przy tej jednostce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Dziękuję za tak liczne odzewy w sprawie dokumentacji. Każda pomoc się przyda Zachęcam do wyławiania wszelkich baboli jakie niewątpliwie będę czynił w trakcie prac nad okrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Zachęcam do wyławiania wszelkich baboli jakie niewątpliwie będę czynił w trakcie prac nad okrętem Możliwe, że będziesz żałował tych słów ...ale dasz radę Powodzonka życzę i czekam na focie Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Na prawdę fajnie że kolejny model na warsztacie. Niestety nie posiadam żadnej dokumentacji do "Narwika" ale ma dokładną do "Leberecht Mass". Jest to wcześniejszy typ który w budowie ma sporo podobieństw. A w ogóle to jam mam zbudowanego "Narwika" tylko że w 1:400. Tak czy inaczej siedzę w pierwszym rzędzie (jeśli jest w nim jeszcze miejsce ) Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 No ja rzesz... czy Twoja stocznia ma rządowe zamówienie? Maciek wpadł w cug. Sam tak miałem - swego czasu miałem serię 4 OP w miesiąc (1 tydzień = 1 model). Oby zapał mu nie siadł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam!Na warsztat trafił Z-25. Okręt znacznie mniejszy i mam nadzieję ukończyć go nieco szybciej niż poprzednika No to moja będzie śledzić relację i szybkiego wodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 No to moja będzie śledzić relację i szybkiego wodowania A dziękować, dziękować. Prace powoli idą do przodu. Stocznia jednak z kopyta ruszyć nie może póki nie skompletuję dokumentacji zdjęciowej. Na razie dwie fotki coby wątek "goły" nie był. Komin zwaloryzowany zestawem fototrawionym z pudełka oraz pozostałościami po większym bracie. Zdecydowałem się też przerobić wentylatory na "blaszkowane". Chyba wyjdzie mu na dobre I tyle.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Ładniutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Przyjemne, ale czy nadmiar C/A nie rzuca się zbytnio w oczy (może to tylko zoom)? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Przyjemne, ale czy nadmiar C/A nie rzuca się zbytnio w oczy (może to tylko zoom)?... No to się zaczyna ale sam chciałeś: Zachęcam do wyławiania wszelkich baboli jakie niewątpliwie będę czynił w trakcie prac nad okrętem Tak więc moje 5 groszy... ja wręcz kocham perfekcję i sumienie nie pozwoliło by mi zasnąc, ale... może.. każdy ma jakiegoś bzika kto jest za? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Zachęcam do wyławiania wszelkich baboli jakie niewątpliwie będę czynił w trakcie prac nad okrętem Nadal podtrzymuję swoje zdanie w tej kwestii Przyjemne, ale czy nadmiar C/A nie rzuca się zbytnio w oczy (może to tylko zoom)?... Miejscami faktycznie mogło by być czyściej.... Jeszcze popracuję nad tym każdy ma jakiegoś bzika Grunt żeby był pozytywny (ten bzik ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Fajnie ten komin wygląda z tymi blaszkami. Ja właśnie walczę ze swoim i też mam problemy z nadmiarem kleju CA. Ale bardzo dobrze że waloryzujesz model bo po tym co zrobiłeś przy Bismarcku ten wydawał by cię goły. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi