Marek Michalski Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 KFRowiec. Trafiłem na gościa który pamięta trochę te czasy . Twierdzi ze ruska piecczworka (tak ja nazywali w pulku ) nie miała w ogole numeru , gdyż nie była przypisana do żadnej kompani - w pewnym okresie była czołgiem ponadetatowym. Bodajże w 1963 albo na początku 1964 była zdana i zdieta ze stanu jednostki. Ale gdzie poszła tego nie pamięta . Tyle udało mi się ustalić. Acha potwierdził tylko ze miała wymalowanego orla takiego samego jak inne pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Czyli ten model Michała jest modele T-54 z "drugiej" serii produkcyjnej - 1951? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam po sporej przerwie. Jak to w życiu bywa trzeba było przerwać miłe hobby i zająć się pracą i rodziną, do tego jeszcze raz przeprowadzka z powrotem do Dębicy. Generalnie rok pełen wrażeń. W każdym razie udało się w końcu uruchomić warsztat modelarski w nowej lokalizacji, oraz powrócić do zaczętych lub nowych projektów. Co do T-54 on też miał trochę przygód. Model został pomalowany, dostał cieniowania itd. Ale po pokryciu lakierem matowym wyszły bąble i pęcherze na farbie. Nie mam pojęcia czemu. Zawsze stosuje taką samą procedurę i te same techniki nakładania poszczególnych warstw. Załamany tym chcąc nie chcąc wykąpałem model w krecie, a po kilku dniach pomalowałem od nowa. A oto efekt Mam nadzieję że nie wyszedł koszmarnie. Do pomalowania zostały jeszcze bandaże kół i kilka elementów. Co do brudzenia to zastosuje jakieś lekkie kurzenie tylko, ewentualnie jakieś lekkie zacieki, okopcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi