Firefly Vc Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Witam wszystkich po dość dłuższej przerwie.Przedstawiam wam mój kolejny model którym jest JagdPanther late version Dragon 1:35.Z góry przepraszam za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Fakt ze za wiele nie widac :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 Postaram się wykonać lepsze fotki ale to już jutro. Fotka z konkursu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 pamiętam go z zawodów, calkiem fajnie wyszedł ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Dzięki wiekie.O to lepsze (chyba) fotki życze miłego oglądania.Przepraszam za pierwsze fatalne zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Teraz o wiele lepiej, no i widac ze zacny model :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Dziękuje bardzo.Na pisze tylko tyle że jestem dumny z mojego dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Fajnie się prezentuje. Ciekawi mnie jak go maskowałeś do malowania aby uniknąć efektu schodków na przejściach kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 To jest bardzo proste. Taśma maskująca firmy Tamiya.Wyciołem w niej pasy kamuflażu.Następnie pokryłem cały model który był już pomalowany farbą XF-60 (Tamiya).Pierwszym kolorem był brąz a następnie była zieleń. Kolejnym krokiem było rozsypanie na modelu proszku z suchych pasteli firmy KOH-I-NOOR.Po czym dużym pędzlem zaczołem je ścierać od góry do dołu.I dla tego uniknąłem efektu schodków na przejściach kolorów. Dodatkowo starałem się dać jak naj mniejszą warstwe farby ( rozcieńczyłem ją 40/60%) na model.Dla mnie farby TAMIYA są naj lepsze do takich hard trick-ów. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 model super co to za trawka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 model super co to za trawka?? Heki 1574 Wildgras Savanne mata do dioram kolejowych cena 36zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 I FESTIWAL MODELI PLASTIKOWYCH ŁASK 2011.Kolejny konkurs za liczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Model jak najbardziej zacny. Jedna uwaga. Jeżeli robimy model na podstawce z terenem, to zróbmy również ślady przemieszczania się pojazdu. Tutaj mamy piękny "angielski" trawniczek tak z przodu, jak i z tyłu. W takich przypadkach mówimy, że model spadł z nieba . Pozdrawiam kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Zgadzam się z uwagami kolegi Kaprala odnośnie odwzorowania terenu. Tak naprawdę od strony technicznej tylko tego Twojemu modelowi brakuje. Miałem okazję oglądać go na żywo w Łasku i pomimo, że nie jestem fanem niemieckich konstrukcji, to Twój model zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 28 Września 2011 Autor Share Napisano 28 Września 2011 Dziękuję za uwagi na swoją obrone napiszę że bałem się popsuć podstawkę.Zato ugniatłem trawę ale tego z byt dobrze nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 :arrow:Kolejnym krokiem było rozsypanie na modelu proszku z suchych pasteli firmy KOH-I-NOOR.Po czym dużym pędzlem zaczołem je ścierać od góry do dołu.I dla tego uniknąłem efektu schodków na przejściach kolorów.Czy mógłbyś nieco rozwinąć ten fragment? Czy pastele miały działać jak papier ścierny? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Września 2011 Autor Share Napisano 29 Września 2011 :arrow:Kolejnym krokiem było rozsypanie na modelu proszku z suchych pasteli firmy KOH-I-NOOR.Po czym dużym pędzlem zaczołem je ścierać od góry do dołu.I dla tego uniknąłem efektu schodków na przejściach kolorów.Czy mógłbyś nieco rozwinąć ten fragment? Czy pastele miały działać jak papier ścierny? Będę wdzięczny. Ta technika służy do brudzenia czołgu.A pastele nie miały działać jak papier ścierny.Ja maluje czołgi tak by nie było efektu schodków na przejściach kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 Dzięki. Czeka mnie malowanie podobne do twojego, a że przejścia kolorów są b.dobre dlatego chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Września 2011 Autor Share Napisano 29 Września 2011 Dzięki. Czeka mnie malowanie podobne do twojego, a że przejścia kolorów są b.dobre dlatego chciałem wiedzieć. Nie ma za co.Polecam się na przyszłość i życze tobię żeby ci się udał kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Witam wykonałem lepsze fotki ze słoneczkiem i jak lepsze? Ps:Przepraszam za podgrzanie własnego starego kotleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Faktycznie lepiej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Bardzo fajnie zrobiony, jest na co popatrzeć. A jaka firma tej trawy? Bo bardzo fajnie wygląda. __________________ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Bardzo fajnie zrobiony, jest na co popatrzeć. A jaka firma tej trawy? Bo bardzo fajnie wygląda.__________________ Pozdrawiam Heki 1574 Wildgras Savanne mata do dioram kolejowych cena 36zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Wielkie dzięki. ___________ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Nie wiem ta trawa mi jakos nie pasuje, chodzi i o jej kolor(a właściwie kolory), teren troche zbyt jednolity, brakuje mi jakiejś wyższej roślinności, albo zróżnicowania tej trawy(dodania wyższych "kłosów") bo trochę jak w ogrodzie królewskim wyszła-taka przystrzyżona . A co do modelu jest bardzo dobry gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi