Skocz do zawartości

Graf Spee 1:350 Trumpeter + dodatki

dzidas71

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zacząłem zabawę od wszelkich dupereli.I już pierwsza wątpliwość.

g1.jpg

Producent blaszek Eduard zaleca taką modyfikację działa 150mm SK C28

g2.jpg

I tak też zacząłem działać

g3.jpg

Ale ku mojemu zdziwieniu znalazłem takie zdjęcia

g5.jpg

Chyba warto zaufać zdjęciom,co Wy na to ?

• 2 weeks later...

Witam.Prace idą BARDZO powoli.Powód-jak zwykle,praca ,dziecko itp.

lu1.jpg

Jest jeszcze inny powód tempa prac przy Graf-ie , oto i on

lu2.jpg

lu3.jpg

Uboty już przygotowane do malowania,więc prace pójdą szybciej.

A propos ,praca przy większym okręcie z blaszkami itp to nie banał , wszelkie pojazdy w 1:35 to fraszka!

Mam nadzieję,że efekt końcowy wynagrodzi tą męke!

Tu się jeszcze nie wpisałem na listę obserwatorów. Miałem w planach ten model właściwie zaraz po moim PE ale no cóż czuję że skuszę się na większy temat. Nie mniej kibicuję i obserwuję bo myślę że to tylko kwestia czasu jak wezmę się za ten okręt. Jak na razie blaszki idą Ci na dobrym poziomie. Widzę że mamy tą samą dokumentację do tego okrętu.

Pozdrawiam

Michał.

Dalszy powolny postęp.

pn1.jpg

pn2.jpg

pn3.jpg

Powoli uczę się pracy z blaszkami.Eduard jest dość przyjazny ,choć słyszałem ,że są jeszcze lepsze zestawy.

Jeśli chodzi o lufy Mastera,są wykonane bardzo starannie ,ale te największego kalibru są zle przemyślane jeśli chodzi o montaż. W zasadzie do zestawu Trumpetera nie da się ich bezpośrednio adoptować !

Musiałem zastosować własny patent.

Nie długo będe miał pewnie sporo pytań jeśli chodzi o kadłub ,aż się boję za niego zabrać.

Ale to za chwilę. Teraz korzystając z okazji , chciałbym spytać odnośnie U-bootów.

Co publikacja ,instrukcja ,czy zdjęcie to inna interpretacja kolorystyki.

Podstawowe kolory już odszukałem ,zagadką jest dla mnie sam pokład ? Czy ma być w kolorze nadwodnej części kadłuba ,czy ciemniejszy jak część podwodna ,czy może jeszcze inny ? Proszę o pomoc.Nadmienię ,że chodzi o VII B ,a konkretnie U-47 i U-99.