Dumo Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Witam Przedstawiam swój baardzo stary model ale pomyślałem że wrzucę na forum przed renowacją. Jeden z pierwszych modeli w 1:35 zbudowany 6-7 lat temu dokładnie nie pamiętam. Jak zmaluję go ponownie dam do porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Cześć. Raczej nie jestem krytykiem czyiś prac, mnie się podobają wszystkie w każdej jest czyjś wysiłek włożony w model. Powiem tak, mnie się ten model podoba po za malowaniem włazów, mam nadzieje że po poprawkach włazy od wewnątrz nie będą białe . pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Jak na jeden z pierwszych to wygląda super - no może poza brudzeniem gąsienic i ich okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Nie niszcz go Dumo Szkoda bo jest bardzo fajny. Przemaluj tylko podwozie i lufę i będzie super. a sklej nowego i wtedy porównuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Wiecie co tutaj nie ma co się podobać, jeden z pierwszych modeli malowanych aerografem. Jedyne co to tłumik mi dobrze wyszedł. W następnym miesiącu idzie do kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Eeee, ja też zaczynałem od tego modelu! Chyba mój drugi wymalowany aerografem! https://picasaweb.google.com/101471353011554459596/PanzerIVEDragon#5049885228675277554 I najlepsze - też go planuje przemalować w najbliższym czasie! Tylko chyba cofnę go do wersji bez dodatkowego opancerzenia i zrobię w malowaniu pustynnym. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Fajny zbieg okoliczności, no to git jak zmalujemy zrobimy wielkie porównanie starych z nowymi Najpierw muszę ogarnąć jak działa kret pierwszy raz będę czyścić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Ja swojego malowałem Humbrolami i Revellami, więc zadziałam na nim zmywaczem Wamodu - wystarczy nałożyć, farba spuchnie i można prawie płatami ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Wygląda bardziej niż przyzwoicie, zwłaszcza że to jeden z pierwszych modeli w tej skali. No i są szmaty na kadłubie Pamiętasz może skąd jest karton na przedniej płycie? Będziesz może próbował poprawić podwozie, żeby stało w jednej linii? Powiem tak, mnie się ten model podoba po za malowaniem włazów, mam nadzieje że po poprawkach włazy od wewnątrz nie będą białe A w jakim kolorze mają być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 W kolorze zewnętrznym bazowym. Po to, aby pojazd nie był bardziej widoczny z powietrza/z ziemi poprzez odcinające się kolory włazów. P.S. Mój już wymyty - Zmywacz Wamodu ma moc. Teraz doklejam to co się pourywało ;) Będę robił pustynnego, rozbitego. Niedługo ruszę ze swoją relację, żeby nie śmiecić koledze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Piotrek śmieć ile chcesz Czekam na twojego apdejta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 W kolorze zewnętrznym bazowym. Po to, aby pojazd nie był bardziej widoczny z powietrza/z ziemi poprzez odcinające się kolory włazów. Prawda, ale przemalowywanie włazów to najczęściej modyfikacje polowe. Swoją drogą myślę, że model z białymi włazami wygląda ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Zmiana planów niestety nie mam czasu na przemalowywanie tego egzemplarza i dzisiaj ląduję na allegro. Cyknąłem lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 te brudzenia przy gąsienicach za jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2011 Autor Share Napisano 3 Października 2011 Michale jak juz pisalem to stary model wszystko jest w nim zle ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Szkoda go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2011 Autor Share Napisano 4 Października 2011 Oj tam jeszcze nie jedna 4 zbuduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Tylko oceniam, a ty nie pisałeś że jest w nim aż wszystko źle. Ale nie chcę się kłucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 spoko konstruktywna krytyka zawsze mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi