Skocz do zawartości

Panzer IV Vorpanzer Dragon 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przedstawiam swój baardzo stary model ale pomyślałem że wrzucę na forum przed renowacją.

Jeden z pierwszych modeli w 1:35 zbudowany 6-7 lat temu dokładnie nie pamiętam.

Jak zmaluję go ponownie dam do porównania

50759594.jpg

69321029.jpg

40828589.jpg

18993607.jpg

47168161.jpg

22431429.jpg

Napisano

Cześć. Raczej nie jestem krytykiem czyiś prac, mnie się podobają wszystkie w każdej jest czyjś wysiłek włożony w model. Powiem tak, mnie się ten model podoba po za malowaniem włazów, mam nadzieje że po poprawkach włazy od wewnątrz nie będą białe . pozdro eljazz

Napisano

Wiecie co tutaj nie ma co się podobać, jeden z pierwszych modeli malowanych aerografem. Jedyne co to tłumik mi dobrze wyszedł.

W następnym miesiącu idzie do kreta

Napisano

Eeee, ja też zaczynałem od tego modelu! Chyba mój drugi wymalowany aerografem!

https://picasaweb.google.com/101471353011554459596/PanzerIVEDragon#5049885228675277554

I najlepsze - też go planuje przemalować w najbliższym czasie! Tylko chyba cofnę go do wersji bez dodatkowego opancerzenia i zrobię w malowaniu pustynnym.

Powodzenia!

Napisano

Fajny zbieg okoliczności, no to git jak zmalujemy zrobimy wielkie porównanie starych z nowymi

Najpierw muszę ogarnąć jak działa kret pierwszy raz będę czyścić model.

Napisano

Ja swojego malowałem Humbrolami i Revellami, więc zadziałam na nim zmywaczem Wamodu - wystarczy nałożyć, farba spuchnie i można prawie płatami ściągać.

Napisano

Wygląda bardziej niż przyzwoicie, zwłaszcza że to jeden z pierwszych modeli w tej skali. No i są szmaty na kadłubie

Pamiętasz może skąd jest karton na przedniej płycie? Będziesz może próbował poprawić podwozie, żeby stało w jednej linii?

Powiem tak, mnie się ten model podoba po za malowaniem włazów, mam nadzieje że po poprawkach włazy od wewnątrz nie będą białe

A w jakim kolorze mają być?

Napisano

W kolorze zewnętrznym bazowym. Po to, aby pojazd nie był bardziej widoczny z powietrza/z ziemi poprzez odcinające się kolory włazów.

P.S. Mój już wymyty - Zmywacz Wamodu ma moc. Teraz doklejam to co się pourywało ;) Będę robił pustynnego, rozbitego. Niedługo ruszę ze swoją relację, żeby nie śmiecić koledze

Napisano

Piotrek śmieć ile chcesz Czekam na twojego apdejta.

Napisano
W kolorze zewnętrznym bazowym. Po to, aby pojazd nie był bardziej widoczny z powietrza/z ziemi poprzez odcinające się kolory włazów.

Prawda, ale przemalowywanie włazów to najczęściej modyfikacje polowe.

Swoją drogą myślę, że model z białymi włazami wygląda ciekawiej.

Napisano

Zmiana planów niestety nie mam czasu na przemalowywanie tego egzemplarza i dzisiaj ląduję na allegro.

Cyknąłem lepsze fotki

61019116.jpg

61752847.jpg

24014473.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Michale jak juz pisalem to stary model wszystko jest w nim zle ;-)