karambolis8 Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Witam. Interesują mnie różnice między F-4F a F-4J. Pogrzebałem trochę w internecie i co udało mi się znaleźć. F-4F to uproszczone F-4E dla Niemiec. Ma radar AN/APQ-120. Natomiast F-4J ma radar AN/APG-59. Osłony radarów są różne na pierwszy rzut oka. Jak się można domyślić, mam model w wersji F i chciałbym go przerobić na J. Jest w internecie sporo dokładnych rysunków, ale nie znalazłem żadnego z wersją J. Mam natomiast wersje D (AN/APQ-109A), B (AN/APQ-72), M i S. Wydaje mi się, że to są te same osłony radaru co w wersji J, ale nie jestem pewien. Czy mógłby ktoś potwierdzić, ewentualnie podzielić się odpowiednim rysunkiem? Inne szczegóły jak działko, silniki i dysze znam. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Chyba czas odwiedzic okuliste bo roznice sa znaczne. Wersja F ma dzialko pod oslona stacji radiolokacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Nie bardzo rozumiem zarzut. Wydaje mi się, że F-4J i F-4B/D/M/S są podobne i pytam czy są takie same. Nie napisałem ani, że F-4J i F-4F są podobne ani że takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Posiadasz te książeczki ? Wydaje mi się że tam są rozrysowane poszczególne wersje.Jakby co to służę pdf. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Tu masz podpowiedzi http://www.vectorsite.net/avf4_1.html#m5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Dziękuję Panowie za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 jest tam więcej różnic. Najważniejsza z rzutu bocznego już podana. Do tego dochodzą skrzydła. Wer F ma sloty a J klapy przednie. Usterzenie poziome w wer F nie posiada slotów, a wer J je ma. Dochodzą do tego anteny na dolnej powierzchni płatowca i na wlotach powietrza. Moim zadaniem za dużo roboty aby zamienić F na J. No, ale to Twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Jak obrys płatów się zgadza, to nie będzie źle. Anteny to nie problem. Zobaczę na rysunkach z RV, one są dokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Sorki za zamiesanie w temacie niedoczytalem o wersji M i S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 PW poszło. Myślę, że to będzie wystarczający materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi