Skocz do zawartości

M3A1 Dywizjon Pancerny 1 Dywizji KBW 1:35 HB

Robert Ostrowski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jeszcze jedno bo zapomniałem . Czasami zdarza mi się robić ,,zlewanke,, to znaczy zlewam i mieszam różności jakie mi zostają i to tez daje efekty , gdyż raczej trudno mówić u Rosjan o standardzie czasów wojny . No i farby się nie marnują.

Ale jutro jadę do sklepu /80km/

Zdaje sobie sprawę z braku standardu u sowietów ale jakąś bazę muszę położyć

znalazłem pactrę A 112 russian armour ale zamiennika oprócz humbrola nie ma ,więc wezmę pactrę

edit

jest jeszcze Gunze c 135 Russian green

Witam.

Model schnie ,w związku z tym przyszedł czas na oznaczenia :serial jest amerykański mam nadzieję że znajdę takie numery jak na zdjęciu ,bo na nim się wzorowałem budując M3A1 ,co to za oznaczenie na burcie /biały kwadrat/ czy były inne oznaczenia?

Antena wywalona,nie dawałem osłon na reflektory /na zdjęciu ich nie ma/

kbwe.jpg

hmm patrzę i patrzę i jakoś mi to zdjęcie troszkę dziwnie szemrane .

Może się nie znam ale na czym klęczy środkowy facet? jakoś tak wysoko .

Po drugie czołowy oddział nowej władzy i nie zamalowali kapitalistycznych numerów ?

Ale jeżeli tak sie rzeczywiście stało ( w co wątpię ) to biały kwadrat wcale nie musi być oznaczeniem korpusu .

Jak już pisałem numery amerykańskie i u nas i u ruskich używane były do końca . M-32 który stal w wytworni filmowej w Lodzi na ulicy Lakowej a później na Szczecińskiej do końca swoich dni miały oryginalne numery na kadłubach A były to wczesne lata siedemdziesiąte . SU-57 w MWP do dzisiaj ma te same wojenne numery ^Tak ze chłopcze nie przesadzaj z tym kapitalizmem , a raczej zapoznaj się z historia Tylko sięgnij do niej trochę głębiej Chociaż ludzie którzy ja tworzyli raczej już nie żyją A ta pisana przez IPN wcale mi się nie podoba(zaje...ste przegięcie w druga stronę)Co do drugiego strzelca to lewa noga stoi na osłonie bodajże skrzyni a prawa nogę ma oparta na oparciu siedzenia kierowcy .Wystarczyło zajrzeć do modelu i troszeczkę pomyśleć . To nie boli .Tu jeszcze mała anegdotka na temat numerów-Rosjanie litery USA tłumaczyli jako ,,Ubiju sukinsyna Adolfa..Ten biały kwadrat to pozostałość prawdopodobnie po poprzednim użytkowniku( nie mam pojęcia ) Takie zdobyłem kupę lat temu , nawet nie wiem skąd i gdzie je przydybałem .