Robert Ostrowski Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 (edited) Witam W ramach odskoczni od Migów 21 postanowiłem wykonać coś na kołach wybór padł na M3A1. Model będzie przedstawiał wóz z Dywizjonu Pancernego 1 Dywizji KBW ,przedstawiony na tych fotografiach /jeszcze raz dzięki Marek/ Do budowy posłuży mi model z HB U.S. M3A1 "White Scout Car" Late Production Uzbrojony w karabin Browning 12,7mm i Maxim wz.1910 kal.7.62 i tu mam mały problem ,jest co prawda zestaw z Maximami ze Zvezdy ale cały zestaw nie jest mi potrzebny szczególnie rosyjscy żołnierze ,może którys z Kolegów posiada w swoich zbiorach model tego karabinu jeśli nikt nie będzie mi w stanie pomóc to będę musiał zakupić ten zestaw: Edited September 25, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 O to ja zasiadam w pierwszym rzędzie... powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Czyli jedziesz w Bieszczady walczyć z UPA tak ? Bardzo ciekawy i rzadko odtwarzany temat. Na pewno będę go bacznie śledził! Życzę powodzenia! Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted September 30, 2011 Author Share Posted September 30, 2011 A no jedziemy w Bieszczady Efekt pracy kilku godzin /jeden wieczór / jak na razie składa się bajecznie. Panowie czy nikt z Was nie ma w magazynku tego Maxima Podkład takim oto "chaos blackiem" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Mnie zaskoczyłeś Robercie tym warsztatem bardzo pozytywnie, bo myślałem ze Ty tylko latające Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted September 30, 2011 Author Share Posted September 30, 2011 Powiem Ci Grześ,że ja to przede wszystkim pancerka 1:35 a latające ołówki to tylko dzięki Leszkowi którego Migi mnie zainspirowały i zaraziłem sie tą nieuleczalną chorobą która zwie się "Mig 21" Na forum pokazywałem tylko jednego "pancernika" viewtopic.php?f=68&t=27798 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Będzie na pewno fajnie! To ciekawy pojazd, a w "naszych barwach" tym bardziej. Działaj, ja chętnie popatrzę. Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Kibicuję. Póki co, podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 (edited) Robert TU masz samego Maxima. Może się link przyda Edited October 3, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 To jakiś tatuaż jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Hehe już jest maxim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figfan Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 hej....wałsnie sklejam tego m3 i sam szukam jakiś malowań...może masz jakieś nasze inne bo ja namierzyłe tylko jedno ale całe Białe....a tak na marginesie to co on ma za oznaczenia na drzwiach i burcie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Na drzwiach ma, z tego co mi się wydaję, amerykańską korpusówkę kawalerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figfan Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 dziękował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted October 3, 2011 Author Share Posted October 3, 2011 Dzięki Moses za namiary na Maxa ale chyba lepiej zrobić od podstaw Macie może fotkę M3 lub innego wozu z tymi korpusówkami ? Na burcie jest zdaje się biały kwadrat ale przyznam się ,że jeszcze nie studiowałem malowania tego wozu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eljazz Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Tak , był tam stalowy odlew korpusowki amerykańskiej . Ale było to na wszystkich egzemplarzach . . Bylo to ciortostwo przynitowane solidnymi nitami . A ta informacja według slow mojego Wujasa walczącego w tamtych czasach. Marek Michalski z konta Eliasza na urlopie z Krzyżakowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted October 3, 2011 Author Share Posted October 3, 2011 Dzięki Marku za wyjaśnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 są te korpusówki na blaszce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Powiem Ci Grześ,że ja to przede wszystkim pancerka 1:35 a latające ołówki to tylko dzięki Leszkowi którego Migi mnie zainspirowały i zaraziłem sie tą nieuleczalną chorobą która zwie się "Mig 21" No to teraz to już gupi jestem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Więc to te korpusówki! Jak robiłem swojego M3 zachodziłem w głowę co to jest i gdzie to powinno być przyklejone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Michalski Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Ale panowie korpusowki są bodajże na modelu. Sory są ale na Zwiezdzie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted October 6, 2011 Author Share Posted October 6, 2011 Ale panowie korpusowki są bodajże na modelu. Sory są ale na Zwiezdzie . Marku one są na blaszce w HB wyżej fotka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Michalski Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Ale ja kleiłem model zwiezdy a tam korpusowki są już na drzwiach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 Panowie mam pytanie z serii tych szybkich ale jutro wybieram się do stolicy woj. do jedynego sklepu z farbami Jaką mam kupić farbę do pomalowania bazy ,myślę że C 304 Olive Drab z Mr.Hobby , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankot13 Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Może jeszcze H78 olive drab by się nadał jeśli nie malujesz tylko serią C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts