Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dzięki Piotr Maluje C ale jeśli nie bedzie w sklepie to wezmę H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Robert , te pojazdy przed oddaniem do KBW przechodziły remonty , wiec silą rzeczy były malowane farbami rosyjskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Też o tym pomyślałem ale na zdjęciu tego wozu jest Amerykański serial co sugeruje ,że był w oryginale ,dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ale one zatrzymywały do końca swoje amerykańskie numery. Nawet po remoncie . Pamiętam jak jeszcze stały w filmowce rożne amerykańskie sprzęty to tez miały jeszcze oryginalne numeracje.Warszawski SU-57 ma do dzisiaj swoje numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 w takim razie jaki kolor sugerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ja osobiście używam ,,rusian gren,, Testorsa .Olej albo akryl zależy co akurat mam na składzie. oczywiście z autentyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 w grę wchodzi Mr Color ,pactra ,Tamiya lub Livecolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Jeszcze jedno bo zapomniałem . Czasami zdarza mi się robić ,,zlewanke,, to znaczy zlewam i mieszam różności jakie mi zostają i to tez daje efekty , gdyż raczej trudno mówić u Rosjan o standardzie czasów wojny . No i farby się nie marnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Co do twojej propozycji to jutro spytam się w DACIE o zamienniki i Ci podam. Akurat jutro będę w Lodzi to tam zawitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Ale jutro jadę do sklepu /80km/ Zdaje sobie sprawę z braku standardu u sowietów ale jakąś bazę muszę położyć znalazłem pactrę A 112 russian armour ale zamiennika oprócz humbrola nie ma ,więc wezmę pactrę edit jest jeszcze Gunze c 135 Russian green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Moga być . Powinny być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 zapodkładowany ,w ferworze falki zapomniałem przykleić trzech blaszek Jutro malowanie nowym aerkiem H&S Ultra i próba Color Modulation zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 No to zobaczymy jak psika ten nowy aerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 antenę z masztu możesz wyrzucić . W tych pojazdach używano plecakowe radia piechoty .Najczęściej masztu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Witam. Model schnie ,w związku z tym przyszedł czas na oznaczenia :serial jest amerykański mam nadzieję że znajdę takie numery jak na zdjęciu ,bo na nim się wzorowałem budując M3A1 ,co to za oznaczenie na burcie /biały kwadrat/ czy były inne oznaczenia? Antena wywalona,nie dawałem osłon na reflektory /na zdjęciu ich nie ma/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Ja znalazłem jeszcze takie... Były też Francuskie i Brytyjskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 dzieki Twitch ale niewiele mi to pomaga ,mój jest z KBW jak na zdjęciu które zamieściłem ,co do seriala nie mam watpliwości natomiast martwi mnie ten biały kwadrat? na burcie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 hmm patrzę i patrzę i jakoś mi to zdjęcie troszkę dziwnie szemrane . Może się nie znam ale na czym klęczy środkowy facet? jakoś tak wysoko . Po drugie czołowy oddział nowej władzy i nie zamalowali kapitalistycznych numerów ? Ale jeżeli tak sie rzeczywiście stało ( w co wątpię ) to biały kwadrat wcale nie musi być oznaczeniem korpusu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Może się nie znam ale na czym klęczy środkowy facet? jakoś tak wysoko . . On nie klęczy tylko trzyma noge na oparciu przedniego siedzenia ,nie ma tu nic dziwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Mi się właśnie wydawało że ten biały kwadrat to może być to... ale moge być w mega błędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 No tak tylko czy na hamerykańskich takie kwadraty były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Jak już pisałem numery amerykańskie i u nas i u ruskich używane były do końca . M-32 który stal w wytworni filmowej w Lodzi na ulicy Lakowej a później na Szczecińskiej do końca swoich dni miały oryginalne numery na kadłubach A były to wczesne lata siedemdziesiąte . SU-57 w MWP do dzisiaj ma te same wojenne numery ^Tak ze chłopcze nie przesadzaj z tym kapitalizmem , a raczej zapoznaj się z historia Tylko sięgnij do niej trochę głębiej Chociaż ludzie którzy ja tworzyli raczej już nie żyją A ta pisana przez IPN wcale mi się nie podoba(zaje...ste przegięcie w druga stronę)Co do drugiego strzelca to lewa noga stoi na osłonie bodajże skrzyni a prawa nogę ma oparta na oparciu siedzenia kierowcy .Wystarczyło zajrzeć do modelu i troszeczkę pomyśleć . To nie boli .Tu jeszcze mała anegdotka na temat numerów-Rosjanie litery USA tłumaczyli jako ,,Ubiju sukinsyna Adolfa..Ten biały kwadrat to pozostałość prawdopodobnie po poprzednim użytkowniku( nie mam pojęcia ) Takie zdobyłem kupę lat temu , nawet nie wiem skąd i gdzie je przydybałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Byc może w ten sposób zamalowano albo ruska albo amerykańską gwiazdę. Nie wiem . Wiem tyle co widzę na fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi