Seba77 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Witam wszystkich Chciałbym zaprezentować moją fokę którą ukończyłem miesiąc temu. Fw 190 f8 z zestawu REVELLA w skali 1:72. Model uzupełniony o parę drobiazgów szczególnie w kabinie pilota( których i tak nie widać ) Model malowany emaliami Humbrola za pomocą gąbki ( taka moja ulubiona technika którą podpowiedział mi znajomy) . Zapraszam do galerii i czekam na wszelkie uwagi . Ps. właśnie kończę Ju 87 g ACADEMY parę fotek też proszę o uwagi. FW 190 f 8 Ju 87 G Edytowane 26 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Po pierwsze - po kliknięciu w każdy kink kliknij prawym klawiszem na każdym zdjęciu, z menu wybierz "kopiuj adres obrazka" (lub podobny tekst, w zalezności od przeglądarki) a nastepnie w oknie edycji swojego postu kliknij na przycisk "img" (powyżej okna edycji tekstu) i następnie pomiędzy dodane pod tekstem "" wklej link bezpośredni do pliku graficznego (ten, który pobrałeś klikając prawym klawiszem). W ten sposób pokażesz w swoim poście bezpośrednio abrazki i nie trzeba bedzie klikać w kilka linków jeden po drugim. Co do modeli. Podoba mi się staranność malowania. Co do malowania gąbką - wygląda dobrze, ale sielone plamki nie powinne być (raczej) nanoszone na krzyże, a wykonane wcześniej. Czarne pasy za wydechami w Fw190 mogły by być wykonane staranniej, bo mają postrzępione krawędzie, ale poza tym jest OK. Natomiast Stuka zapowiada się naprawdę nieźle i powinien wyjść Ci całkiem udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Sam się zastanawiałem nad tymi krzyżami czy aby tak powinno być ale ostatecznie znalazłem parę fotek w necie na których krzyże jak i tylni biały pas były częściowo zamalowane zielonymi cętkami. Czarny pas za wydechami faktycznie powinienem trochę poprawić ( te drżenie rąk ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Radze pozmieniać linki na zdjęcia według rad Mikele ponieważ w galeriach i warsztatach nie można używać linków i moderatorzy ci to usuną. Namawiam także do takiego umieszczania zdjęć według poradnika viewtopic.php?f=104&t=7808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Junkersa pokaż jak go skończysz. Tylko postaraj się robic lepsze zdjęcia!!! Te są strasznie zaciemnione. Sugeruję rezygnację z flesza i robienie fotek w świetle dziennym. Foka całkiem przyjemna i mi się podoba. Czarny prostokąt przy wydechach faktycznie ciężko równo pomalować pędzlem. Gdzieś na forum jest galeria mojego FW-190, w którym sobie z tym też nie poradziłem. Teraz bym po prostu odpowiednio zamaskował miejsce i trysnął aerografem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi