Deco Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Witam po długim okresie modelarskiego nieróbstwa.Być może niektórzy użytkownicy MW mnie pamiętają ;) Model tak jak w temacie Ła-7 z "edka". Jest pare rzeczy, które mogły wyglądać lepiej i można byłoby je zrobić inaczej. Od razu w oczy rzuca się oszklenie - lekko odstaje to wina zestawu owiewka jest trochę za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Witaj Moją opinię już znasz. Cieszę się, że znowu wziąłeś się za modele. Widać, że Ci tego brakowało. Ła wyszło fajnie, ale szkoda, że jednak nie poprawiłeś łopat śmigła tak jak radziłem. Nadal są krzywo Popraw to, a będzie naprawdę super! Czekam na kolejne! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 3 Października 2011 Autor Share Napisano 3 Października 2011 Witaj Moją opinię już znasz. Cieszę się, że znowu wziąłeś się za modele. Widać, że Ci tego brakowało. Ła wyszło fajnie, ale szkoda, że jednak nie poprawiłeś łopat śmigła tak jak radziłem. Nadal są krzywo Popraw to, a będzie naprawdę super! Czekam na kolejne! Pozdrawiam Kornik Dziękuję za opinię. Łopaty do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blixten Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Witam, Bardzo ładny model. Będę wdzięczny za tip jak zrobiłeś smugi dymu z silnika i linie podziału - jakimi farbami ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Ładna ławeczka. oczy rzuca się oszklenie - lekko odstaje to wina zestawu owiewka jest trochę za wąska. ...może się przyda na przyszłość. Ja zawsze wstępnie pasuję oszklenie na kadłubie sklejonym na taśmę, wtedy można podjąć jakiś program naprawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon 66 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Witam popraw osłony goleni podwozia są wklejone odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Maszt antenowy też się pochyla nie w tą stronę. Sporo tych "głupich" błędów, ale ogólnie modelik przyjemny. Dziwnie wyglądają białe napisy na lotkach, jakos nie kojarzę ich na samoltach sowieckich... No i takie anonimowe, jednolite malowanie! Na Ławoczkinach latało wielu asów i można się było pokusić o maszyne z "historią"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 4 Października 2011 Autor Share Napisano 4 Października 2011 Witam, Bardzo ładny model. Będę wdzięczny za tip jak zrobiłeś smugi dymu z silnika i linie podziału - jakimi farbami ? Pzdr Linie podziału zapuściłem czarną farbą olejną ( do kupienia w sklepie dla plastyków) rozcieńczoną terpentyną, a okopcenia to czarna i ciemnobrązowa sucha pastela ( też dostępna w sklepie dla plastyków). Suche pastele nanosiłem ściętym(na kształt szczotki) płaskim pędzlem. Witam popraw osłony goleni podwozia są wklejone odwrotnie Poprawione : Maszt antenowy też się pochyla nie w tą stronę. Sporo tych "głupich" błędów, ale ogólnie modelik przyjemny. Dziwnie wyglądają białe napisy na lotkach, jakos nie kojarzę ich na samoltach sowieckich... No i takie anonimowe, jednolite malowanie! Na Ławoczkinach latało wielu asów i można się było pokusić o maszyne z "historią"! Masztem jeszcze się zajmę w weekend jak będzie więcej czasu. Co do malowania to wybrałem jednolite bo takie mi się podobało. Jest to malowanie powojenne z 1946 r. Nie chciałem wykonywać malowania, któregoś z asów, gdyż są moim zdaniem oklepane. Wygiąłem też łopaty śmigła do przodu: Ładna ławeczka. oczy rzuca się oszklenie - lekko odstaje to wina zestawu owiewka jest trochę za wąska. ...może się przyda na przyszłość. Ja zawsze wstępnie pasuję oszklenie na kadłubie sklejonym na taśmę, wtedy można podjąć jakiś program naprawczy. Nauczka na przyszłość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Gratuluję zbudowania przyjemnego w odbiorze modelu.Jeżeli jeszcze będziesz bawił się w poprawki ,to może przerysuj ołówkiem linie klap w okolicy chłodnicy,bo troszkę tam znikają.I jeszcze jedno,może warto zastanowić się nad rozcięciem wiatrochronu i pozostawieniem kabiny otwartej , zniknie ta brzydka szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi