Alex304 Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Wielkie dzięki chłopaki za wasze opinie. Staram się wykrzesać z tego modelu jak najwięcej i jak widzę po waszych wypowiedziach, idę dobrym tropem. I pomyśleć, że kiedyś nawet nie miałem zamiaru zabrać się za tak niedoskonały produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 W sumie mało coś ostatnio się wypowiadam na forum ale jak widzę taki kawał dobrej roboty to nie mogę się powstrzymać. Szkoda że żaden producent blach jeszcze nie zrobił dedykowanego zestawu do tego modelu ale przypuszczam że to dlatego że sam model ma sporo błędów merytorycznych. Nie mniej za pracę włożoną w model należy się jak najbardziej. Widać już pomału całokształt. W sumie jestem też pod wrażeniem tempa pracy. Ja jeszcze ze swoim jestem daleko w polu a to w sumie modele porównywalnej wielkości. No cóż trzymam kciuki za dalszy postępy. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Ufff.. Znalazłem trochę czasu by wrzucić coś na forum co by nie było, że Pola poszła w odstawkę W sumie mało coś ostatnio się wypowiadam na forum ale jak widzę taki kawał dobrej roboty to nie mogę się powstrzymać. Szkoda że żaden producent blach jeszcze nie zrobił dedykowanego zestawu do tego modelu ale przypuszczam że to dlatego że sam model ma sporo błędów merytorycznych. Nie mniej za pracę włożoną w model należy się jak najbardziej. Widać już pomału całokształt. W sumie jestem też pod wrażeniem tempa pracy. Ja jeszcze ze swoim jestem daleko w polu a to w sumie modele porównywalnej wielkości. No cóż trzymam kciuki za dalszy postępy.Pozdrawiam Michał. Dzięki Michał za uznanie. Sam wiesz jak trudno czasem wyrwać parę minut by podłubać przy modelu, dlatego ja trzymam kciuki za Twoją pracę przy DKM PE Ok, na początek mała modyfikacja przedstawiciela sił powietrznych na Poli tj. RO 43. Tak było przedtem: a tak teraz: (zmieniony statecznik pionowy i śmigło) Co chodzi o okręt to też co nie co doszło. Zostały zainstalowane już na stałe do pokładu główne elementy wyposażenia poza masztem. Do nadbudówki głównej doszły dalmierze i mini-maszty oraz pontony. Zainstalowano również kabestany a całość została potraktowana lakierem. (w montażu szalupy i maszt). Bez dalszego zanudzania fotki: Na koniec wyszperane przeze mnie na necie chyba jedno z najładniejszych zdjęć okrętu: cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Chyba najładniejsze dla mnie zdjęcie! A ten malutki latający "makaron" bardzo uroczy - zwłaszcza w tym pasiastym malowaniu! Dajesz, dajesz! bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Ahoj! Po małej przerwie przypominam się ze swoim wyrobem I tak zmiany może diametralne nie są ale wreszcie maszt stanął na swoim miejscu! I do tego razem z żurawiem. Zamontowałem również (oczywiście mocno zmodyfikowane) trały na barbecie dziobowej oraz reflektory. Zacząłem wykonywać wash (brudzing ) który oczywiście jeszcze nie jest ukończony. Może to niewiele ale i tak jestem zadowolony z tych postępów. No to czas na galerię : cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Oczy sie smieja, gdy sie patrzy na tego slicznego Italianca. Ja "Rome" tymczasowo odstawilem do pudla, poniewaz czekam az Regia Marina wypusci zestaw PE do pancernikow typu "Littorio". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Tak swoja drogą, mi się zdaje, czy maszt leci lekko na prawą burtę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Tak swoja drogą, mi się zdaje, czy maszt leci lekko na prawą burtę? Witam Masz dobre oko, rzeczywiście tak było ale już skorygowałem. Przyszedł w końcu czas by zabrać się za uzbrojenie okrętu. I tak pod nóż poszła artyleria 203 mm i 100 mm czyli główna i średniego kalibru. Tak szczerze mówiąc wymiana plastikowych luf na metalowe to jedno z moich ulubionych zadań . Przy okazji oblaszkowałem maleństwa. Szalupy też już niemal gotowe do montażu na pokład krążownika. Ok, następnym krokiem będzie uzbrojenie AA i montaż tych cudeniek na pokład. Ahoj! cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam, Cóż post pod postem ale nic to, jak mówią. Tak czy inaczej czas przyszedł na pomalowanie dział artylerii głównej i średniego kalibru. Zmontowałem również rufowe działka AA na krążowniku, zabawy z nimi było ale jakoś poszło. Zamieszczone w poprzednim poście zdjęcia szalup szczególnie tych zabudowanych nie dawały mi spokoju. Wiedziałem, że coś jest z nimi nie tak. Nie byłem z nich do końca zadowolony, aż postanowiłem coś z tym fantem zrobić, i tak: Mam nadzieję że po dorobieniu bulajów wyglądają lepiej cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Cóż post pod postem Ale to wcale nie znaczy, że nikt tego nie czyta. Cały czas obserwujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Oczywiście że obserwujemy i podziwiamy. Wyciągasz maxa z tego zestawu. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Oczywiście że śledzimy postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 I ja też obserwuję to już cacuszko. Po świętach rozpocznę swój projekt. HMS London Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Też się przyznaję do inwigilacji wątku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 A i mój peryskop celuje w ten wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 A ja się tylko zapytam... Gdzie aktualizacja?!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Temat caly czas obserwuje, ale milcze z zazdrosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam. Na wstępie dziękuję wam chłopaki za to, że zaglądacie do mojej stoczni by popatrzeć i poczytać jak morduję się z materią To jest już jeden z ostatnich postów w tej relacji, gdyż POLA jest już w 90% gotowa. Przede mną... tj. przed stoczniowcami zostały już tylko prace wykończeniowe jak montaż trapów, anten i olinowania. Trochę czasu i nerwów zabrało mi uporanie się z wytworem HOBBY BOSSa ale można coś z tego poskładać. Na dowód tego pozwolę sobie zaprezentować wam mini galerię tego bądź co bądź ładnego krążownika włoskiej Regia Marina. I tak to wygląda. Ponieważ zaraz Święta więc życzę wszystkim Wesołych i mokrych Świąt Wielkanocnych. Alleluja! cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Tobie też składam wszystkiego najlepszego z okazji świąt wielkanocnych. I wielu sukcesów na polu modelarskim. Praca twoja to dla mnie inspiracja, do zbudowania tego okrętu w niedalekiej przyszłości. Myślę że nie będziesz się gniewał jak się oprę na twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Co tu dużo pisać......wykonanie świetne, model prezentuje się okazale. Jak dojdzie olinowanie to poproszę o galerię końcową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Jak już pozbierałem zęby z podłogi po przeczytaniu tej relacji to poszedłem schować pudło z Polą na lepsze czasy jak już czegoś się nauczę, a najlepiej tej relacji na pamięć:-) Podziwiam i gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi