Jump to content

Pz.Kpfw IV ausf G i Panzerhaubitze 2000 oba w skali 1/72.

anderan
 Share

Recommended Posts

Witam!!

To jest mój pierwszy post w tym dziale.Więc witam wszystkich szanownych forumowiczów xD.

Modelarstwem interesuje się nie długo i staram się wykonywać modele najlepiej jak potrafię.

Są to modele jak narazie w skali 1/72 najlepsze na start i rozwijanie umiejętności.

Na początek prezentuje dwa pierwsze modele ,jak w temacie.

Proszę o rady, wskazówki.Malowanie emaliami za pomocą pędzelków.

Pozdrawiam

ps.trwaja prace nad Pantera i Tygrysem I oraz II również w 1/72.

Pz IV

dscf1941oz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscf1942u.jpg

dscf1943o.jpg

dscf1946j.jpg

dscf1945d.jpg

dscf1947l.jpg

PzH 2000 (model jest mokry,fotki robione z lampą i to chyba błąd)

dscf1950iq.jpg

dscf1951l.jpg

dscf1953r.jpg

dscf1956b.jpg

Wstaw nowe zdjęcia drugiego modelu bo się zbyt błyszczy. Co do panzer VI to wygląda na ładnie sklejony, ale za gruba warstwa farby.

Tak więc jak już wspomniano warstwa farby za gruba. Ponadto kalki się błyszczą, wash na zdjęciu 3 i 4 rozlał się dookoła kalek uwydatniając ich kształt i montaż. Gąska na zdjęciu 4 nie siadła na kole napędowym co próbowałeś zamaskować błotem. Do tego koła drogowe lewitują delikatnie nad gąsienicą. Drugi model definitywnie za bardzo się błyszczy. Co do malowania to też wygląda jakby farby było z a dużo. Po pierwsze napisz troche jak malujesz (wygląda na pędzel), czy stosujesz jakieś płyny do kalek itp. Po drugie jak zawsze w takich przypadkach zapraszam do otwarcia warsztatu, który jest bardzo przydatny szczególnie ze względu na ogrom wiedzy posiadany przez bardziej doświadczonych kolegów (ja niestey do nich sie jeszcze nie zaliczam) oraz do przeglądania forum.

Mam nadzieję, że moje uwagi cię nie zniechęcą do dalszej pracy. Chciałem ci tylko pokazać niektóre elementy na które warto zwrócić uwagę przy następnym modelu.

Jak na pierwszy raz nie jest źle. Rozcieńczaj farbę, bo widać momentami strasznie grube warstwy. Następnym razem będzie lepiej.

Tak więc jak już wspomniano warstwa farby za gruba. Ponadto kalki się błyszczą, wash na zdjęciu 3 i 4 rozlał się dookoła kalek uwydatniając ich kształt i montaż. Gąska na zdjęciu 4 nie siadła na kole napędowym co próbowałeś zamaskować błotem. Do tego koła drogowe lewitują delikatnie nad gąsienicą. Drugi model definitywnie za bardzo się błyszczy. Co do malowania to też wygląda jakby farby było z a dużo. Po pierwsze napisz troche jak malujesz (wygląda na pędzel), czy stosujesz jakieś płyny do kalek itp. Po drugie jak zawsze w takich przypadkach zapraszam do otwarcia warsztatu, który jest bardzo przydatny szczególnie ze względu na ogrom wiedzy posiadany przez bardziej doświadczonych kolegów (ja niestey do nich sie jeszcze nie zaliczam) oraz do przeglądania forum.

Mam nadzieję, że moje uwagi cię nie zniechęcą do dalszej pracy. Chciałem ci tylko pokazać niektóre elementy na które warto zwrócić uwagę przy następnym modelu.

Dzieki wielkie.Nie Twoje uwagi mnie nie zniechęciły ani nie zniechęcą.Maluje pędzlem ale myślę nad aerografem i w niedalekiej przyszłości kupie.

Ale pierw muszę dopracować technikę klejenia i malowania pędzlem.

Pozniej podmienie zdjecia Pzh 2k na mniej błyszczące.

Pozdrawiam i dziękuje