wojtas Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Witam.Chcialbym przedstawic mojego u-boota.Jest o wytwor Revella i wypadkowa moich umiejetnosci w tej dziedzinie.Jestem swiadom niedociagniec produktu wyjsciowego.Do tego dolozylem jeszcze moje lenistwo i brak lin kolo kiosku,lamp ktore chcialem wykonac z przezroczystej ramki,masztu na flage,ale poleglem. Model ow tak mnie wymeczyl iz od jakiegos czasu omijam go szerokim lukiem.Generalnie potrakowalem go jako poligon doswiadczalny do technik weatherningowych.Jak to wyszlo ocencie sami.Obiecuje ze nastepny bedzie lepszy ,bo po wciagnieciu sie tak w temat musi byc nastepny .A i sorry za plener,zawsze lepszy niz graty w domu i troche mroczne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Października 2011 Super Moderator Share Napisano 8 Października 2011 Pomimo kilku punktów, gdzie mogło by być lepiej to model bardzo fajny - rozumiem zmęczenie materiału - każdy z nas staje kiedyś w obliczu takiej sytuacji. Za modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Znawcą podwodniaków nie jestem, ale model wygląda bardzo realistycznie. Bardzo podoba mi się jego "zużycie". Wygląda jak by nie jeden rejs miał już za sobą. Reasumując- po prostu świetny się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Przyzwoicie wykonany "kajaczek". Skala dla mnie zabójcza i trudno mi w niej oceniać model tylko na podstawie zdjęć.Nie mniej podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Bardzo dobry model Od razu widać włożoną pracę i wylany pot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Bardzo mi się podoba model. Na ogół nie lubię podniszczonych modeli ale ten ma to tak zrobione że mi się to podoba. A po za tym widać że włożyłeś w niego sporo pracy i czasu. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 U-Booty mnie nie przekonują - ale Twoje wykonanie bardzo fajne. Nie będę powtarzał kolegów, no może poza jednym: na prawdę fajny brudzing wyszedł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 12 Października 2011 Autor Share Napisano 12 Października 2011 Witam.Dzieki wielkie za pozytywne opinie.To mile slyszec je tym bardziej od grona okreciarzy.Chodzi mi po glowie -uboot typ II A .Z tym ze tym razem zgodnie z merytoryka-czyli nity takie jak powinny byc,a nie wielkosci dloni...No i sam model troche milszy,tzn.mniejszy ale w tej samej skali.No i dodatkow juz jest sporo, wiec...Widzialem tez fajnego japonca,ale ten ma chyba poltora metra Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Kolego Wojtas na U-Bootach to ja się nie znam nic a nic, ale pod względem estetycznym podoba mi się bardzo. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Estetycznie to i owszem, się należy Ale ja się przyczepię, bardzo fajnie te odpryski farby, ale do pancerki... Na okręcie, zwłaszcza podnorku, goła stal okrętowa przeświecająca w tych miejscach spod obitej farby (antykorozyjnej notabene) powinna być zeżarta przez rdzę, a to za sprawą milusiej działalności soli zawartej w wodzie morskiej, która traktuje stal mniej więcej jak termit pniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Witam Fajny model. Idzie jeszcze gdzieś takiego dostać? Dawno nigdzie nie widziałem U-bota w 1:72 a nawet w 1:100. Revell jeszcze to robi? Pozdrawiam Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Allegro, często się pojawiają VIIc/41 a ostatnio widziałem VIIc, oczywiście w 1:72. Cena ok 350zł. Proszę http://allegro.pl/revel-05015-u-boot-viic-wolf-okret-podwodny-1-72-i1968617379.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Mozna tez na ebayuhttp://www.ebay.co.uk/itm/Revell-Model-Kit-U-Boot-Typ-VIIC-Submarine-1-72-Scale-05015-FAST-POST-/270853790887?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item3f1024dca7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Gratulacje kawał dobrej roboty. Mała półroczna przerwa i trzeba dokończyć Osobiście nie jestem entuzjastą dużego brudzenia chyba, że będzie to diorama. Wyszedł b.fajnie, następny to chyba I-53 fajne rozmiary itp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Dobra robota. Widzę, że chyba trochę wzorowałeś się na moim U-boocie. Mnie też ten model wymęczył strasznie, do tego stopnia, że śnił mi się po nocach i budziłem się o 6 z pomysłem na detal. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi