Skocz do zawartości

Sturmtiger AFV 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej.Popracowalem troche nad stlumieniem kolorow-poszedl zielony i zolty.Pojdzie jeszcze braz i ogolnie kurzawa.Doszly delikatne obicia-nie ma tego za duzo bo ow egzemplarz byl swiezo pomalowany przynajmniej przed koncem swej kariery.A i wymienie zapasowe ogniwa bo te powieszone wygladaja na zdjeciach gorzej niz myslalem-friule juz sie mocza.

px1.jpg

px4.jpg

px3.jpg

px2.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Mi tylko na osłonach wydechów jakoś ten brąz nie leży... ale i tak jest naprawdę świetnie wymalowany

• 2 weeks later...
Napisano

Witam.Od ostatniego razu troche sie zmienilo.Pomeczylem boczne powierzchnie specyfikami od AK,generalnie roznymi odcieniami blota-nawet nie pamietam kolejnosci.Dol wanny pojechalem mieszanka white spiritu i pigmentami Miga.Po wyschnieciu wyglada to jak kurz wiec zrobie nowe bloto z wikolem i pociapam pod blotnikami.

Ciekawa sprawa z friulami.Po przygotowaniu piekielnej mikstury octu z domestosem zatopilem gesi i nic.Lezalo to 2 dni i nic.Wzmocnilem plyn dolewajc obu skladnikow i po 3 dniach bez zmian.Uzywalem dokladnie tego samego domestosa jak prz gesiach do shermana-tam wystarczyly 3 dni.Nie wiem o co chodzi.

Nie pozostalo nic jak pomalowac tracki...

badcdc0b.jpg

c3b5914e.jpg

ecd4c16a.jpg

92ea4dff.jpg

39849010.jpg

a50c1afb.jpg

95e164d5.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Teraz jest fajnie. Zaczyna mi sie podobać.

Napisano

Wyglada, jak dla mnie, bardzo dobrze. Co do friuli to radze dobrac troche inna mieszanke bo malowanie ich jest dosc "upierdliwe", po skonczeniu zawsze sie znajdzie miejsce gdzie wybije srebrny kolor.

• 2 months later...
Napisano

Witam.Czas odgrzac kotleta.

Model po brudzingach,kurzach i innych.Zrobie jeszcze slady blota na dole.

Powstalo cos na ksztalt podstawki;kawalek mchu,jakis polniak i ziemia,wikol,ziemia,wikol...

W zwiazku z tym ze noga ze mnie z podstawkami poprosze o jakies rady,sugestie.

Wszelkie komenty mile widziane.

57744f60.jpg

a9ab3355.jpg

f9a30e9c.jpg

2289aaa3.jpg

55c5ea81.jpg

fcf6e13b.jpg

2c4bd189.jpg

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...