skala72 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Zdjęcia zawartości pudełka najnowszego modelu z MK72. Własnie stałem się szczęśliwym posiadaczem modelu szwajcarskiej firmy MK72. Jest to mój pierwszy model z tej firmy i nie mogę na chwile obecną powiedzieć coś nt. jego składalności, jedynie mogę powiedzieć, że na pierwszy rzut wszystko wygląda ok. i co ciekawe, elementy pancerza są cienkie, a nie grubości płyt kadłuba Titanika. Ciekawie jest rozwiązana sprawa gąsienic, składają się one z dwóch pasków na stronę i można je bardzo dobrze wyprofilować na koła. Oczywiście znajdą się słowa krytyki, że mogli zrobić częściowo z ogniwek (osobiście nie cierpię tego). Gąski mają spore naddatki i można je pociąć na elementy i wykonać w/w ogniwa. Kalkomanie umożliwiają wykonanie modelu w czterech wersjach 3. z frontu wschodniego i jednej z frontu afrykańskiego (Tunezja 1943). Model dostępny jest w sklepie Tank Models. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Fajny model tylko te gąsienice, nie wyobrażam sobie jak je zawinąć dookoła, na ciepło wyginać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Zawiodłem się na tobie. W modelarstwie dzielą nas lata świetlne, ale ja w życiu bym nie zadał takiego pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Cóż jak to mówia, kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Nie powinno być żadnego problemu z nawinięciem gąsek, oczywiście po lekkim podrzeniu w gorącej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Do kupienia oczywiście w tankmodels? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Do kupienia oczywiście w tankmodels? Oczywiście, że posiadamy go w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Witam kilka slow na temat gasienic: wykonane sa w nowej technice, nie trzeba nic odcinac, wystarczy odgiac w odpowiednim miejscu. Miejsca laczen poszczegolnych ogniw sa odpowiednio cienkie (czamami warto przejzec instrukcje) W tej samej technice wykonane sa gaski w najnowszym Leopardzie Revella. Pomysl Petera Kuonena ze Szwajcarii (chwala mu za to) a rysunki CAD wykonuje ta sama osoba, notabene dla MACO tez. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Super rozwiązanie, nie miałem jeszcze czasu aby dokładnie zapoznać się z instrukcją i dokładnym pooglądaniem modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 No to git malina, z tym wyginaniem to tak naprawdę chodziło mi o to, że gnąc na ciepło stworzymy piękny łuk podczas gdy gąsienica powinna być krzywą łamaną po obrysie łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Zawsze można ponadcinać między ogniwkami przy pomocy czeskiej żyletki, tak, jak ja ostatnio praktykuje (gdy zajdzie taka potrzeba oczywiście) w modelach 38(t)-pochodnych firmy UM. A na ten model nabrałem "smaka". pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Marder II już dotarł do mnie.Na pierwszy rzut oka wykonanie o niebo lepsze niż ACE. Choć zdarzają się miejsca po wypychaczach w większości na wewnętrznej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Widzę, że pozytywna ocena. Co do zapadnięć, to nie jest ich aż tak dużo, a jak są, to w takich miejscach, że bezproblemowo można zeszlifować szpachlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Marder II już dotarł do mnie.Na pierwszy rzut oka wykonanie o niebo lepsze niż ACE. Choć zdarzają się miejsca po wypychaczach w większości na wewnętrznej stronie. Ace to short-runy a ten wypust też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 nie... wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 W takim razie nie może dziwić to, że jest lepszy od wypustu Ace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 No jest różnica w jakości i to duża, ale z tego co pamiętam, nie było innego modelu Mardera II w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Byl i jest, zywica z AlBy Tyle ze z 23 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Listopada 2011 Autor Share Napisano 9 Listopada 2011 Fakt, zapomniałem o nim na "klej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi