Skoti Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Piękna "golonka z makaronem" ;). Jak fajnie zobaczyć inne niż niemieckie malowanie Messera. Świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 No takie Messere to ja rozumiem Nie wiem jak z merytoryką, ale pod względem estetycznym bardzo mi się podobają! Gratuluję i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 No proszę bardzo! Karol wraca w wielkim stylu i od razu mamy tu dwa Messery w rzadko spotykanym malowaniu! Widzę też, że nie zmarnowałeś kalek które ci posłałem... Modele bardzo mi sie podobają, zancznie bardziej niż Korsarz. Widać że się przyłożyłeś i nie spieszyłeś. Choć sie trochę obijasz, od maja to ja zdążyłem zrobić cała furę modeli! Co do merytoryki malowania włoskich 109 to się nie wypowiem, bo nie znam tematu, ale technicznie powłoka fajnie wykonana. Szczególnie mottling na kadłubie 364 mi się podoba. Za to nie wiem dlaczego pominąłeś plamy na kadłubie 4, wyraźnie widoczne są na zdjęciu archiwalnym. Ze spraw technicznych. Za długie mi się wydają lufy działek w gondolach. Sprawdzałeś z planami? Widać na zdjęciu, że G4 miał koła wczesnego typu (tzw wąskie) dlatego najpewniej też nie miał bąbli na skrzydłach. Była to dobra okazja aby je w ogóle zeszlifować, bo są zbyt drobne w modelu Academy. G4 (na pewno, a może i G6) nie powinien mieć takiego "druta" antenowego wychodzącego ze skrzydła w dół (patrz zdjęcie!), za to miał wysoki maszt na grzbiecie. To wszystko łatwe do poprawienia, a merytorycznie by model sporo zyskał... Z absolutnych drobiazgów, to znowu zapomniałeś pacnąć światła pozycyjne albo wylot działka na stożku smigła. Drobne zastrzeżenia nie zmianiają faktu, że modele są fajnie wykonane, cieszą oko. Do tego wielki plus za tematykę (i wstęp historyczny)! Tak trzymaj! Czekam Karol na Twoje kolejne modele. Poza tym między nami jest chyba jakaś telepatia czy coś, bo dosłowanie parę dni temu rozgrzebałem Fw 189 Condora (to te same wypraski co Revell i MPM), także znów będziemy mieli naszą małą, prywatną "rywalizację" hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 a condora mówisz?Bo ja miałem na myśli taką o to "Ramę" http://mojehobby.pl/Revell-Focke-Wulf-F ... 30248.html Revell to dokładnie te same "shortrunowe" wypraski co w Condorze. No, szkło było chyba inaczej rozłożone na wyprasce. Revell ma zapewne lepsze kalki. Z tym że zestaw Condora nabyłem za połowę ceny Revella... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Ostatnio nie przepadam za robieniem warsztatów, bo zajmuje to czas, a w technice wykonania moich modeli nie ma nic nadzwyczajnego, wartego przedstawienia. Z drugiej stony takie niszowe tematy wzbudzają małe zainteresowanie i niewiele komentazy, pomocy, wsparcia... Ale OK, jak zaczniesz wątek, to spróbujemy zrobić show dla "gawiedzi"... A może ktoś się dołączy i wątek się przekształci w mini-projekt "ramowy"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 A może ktoś się dołączy A może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 no i kolejne piękne meserki - brawo Karol ! kolega rozwija swoje umiejętności w zastraszającym tempie oby tak dalej ! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi