kc13 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 poprawłem wydechy pomalowałem kółka i poprawiłem wieżę i wlożyłem ludka dodałem też jedna gaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Zapomniałeś pomalować bandaże kół (czarne obwódki). Z gąską coś ci chyba nie wyszło, wygląda jakby była o wiele za długa. Uważam, że powinieneś spróbować złożyć gąski "półogniwkowe" (tak je nazywam, bo nie wiem jaka jest ich prawdziwa nazwa ). Jeśli ci się udadzą (nawet krzywo) to będą wyglądać o wiele lepiej od tych gumiako-plastików, a jeśli nie, to zawsze będzie sposób by coś z tych gumek zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 jakie bandaże kół!? a może to jakaś nowa wersja? KT miały koła stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 jakie bandaże kół!? a może to jakaś nowa wersja? KT miały koła stalowe. Ok,mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Hmmm prawdę mówiąc wygląda to nieciekawie. Szpachlowanie do poprawy. Na pewno dobrze skleiłeś kadłub? Masz tam mnóstwo szpar. Sam składałem ten model, co prawda było to bardzo dawno temu, ale nie pamiętam takich problemów. Winylowe gąski Italeri to najgorsze gąski z jakimi się zetknąłem, ciężko łapią nawet na superglue. Farba też się słabo ich trzyma. Lepiej użyć ogniwkowych. Karabin w jarzmie też jakoś dziwnie wygląda. Na temat malowania ciężko mi coś powiedzieć, gdyż zdjęcia nie są zbyt wyraźne. Generalnie wydaje mi się, że za bardzo się spieszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emil98 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 powodzenia nie śpiesz się i staraj się jak najlepiej spasowywać części choć nie zawsze jest to możliwe . a tego KT to mogłeś od revella kupić za 35 zł (u mnie w olsztynie tyle stoi).P.S ile dałeś za ten modelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emil98 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 a propo gąsek to karolowi chodziło o stopienie ich lutownicą zamiast uzycia supergluta .to prawda gąski italerki są beznadziejne sam z nimi spotkalem się przy shermanie i chyba najlepszym sposobem jest własnie łaczenie za pomoca stopienia ich ze sobą .pozdrawiam i życzę powodzania w dalszej pracy nad modelem .P.S też mam 13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 kosztowal z klejem i farbami 46,50zł wiem ze te gaski troche podnosza caly czołg ale spoko przykleje to do kół od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Pamiętaj że gąski są też trochę za długie, bo to jest częściową winą tego że nie chcą leżeć jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Popraw łączenie górnej części kadłuba z wanną. Mój 10-cio letni brat go kleił i wyglądał znacznie lepiej. Masz dużo szpar dokładnie je zaszpachluj i zetrzyj papierem ściernym. Nie spiesz się bo pośpiech jest złym doradcą. Rozumiem że to jest twój pierwszy model ale postaraj się poprawić możliwe niedoskonałości. ___________________ Błażej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Kolego Błażeju - warto czasami zerknąć na datę wpisania ostatniego postu - w tym przypadku październik 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi