viki2000 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Taki oto model zrobilem jako moja druga prace. Dobór kolorow nie jest przypadkowy, nie majacy nic wspolnego z rzeczywistoscia, ale mi najbardziej odpowiadajacy. Dach naczepy i pokrywa silnika jeszcze nie przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Nie znam się na ciężarówkach. Model wg mojej oceny bardzo udany. Czysto sklejony. Chętnie obejrzałbym relacje z budowy. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Niestety, nie dokumentowalem postepu prac, w warsztacie zamiescilem tylko gotowe wykonane samo podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Witam Piękne wykonanie, i ciekawa kolorystyka. Gratulację. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Model bardzo ładnie wyszedł widać, że robisz duże postępy , ładnie ci to wychodzi. Teraz pytanie co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 skwarciu21 dzieki bardzo, kilka bledow zrobilem, jak np. poduszki i zbiorniki w ciagniku na srebrno, a byly takie piekne czarne jak rama, dziwnie zwisajace, nienaturalnie przewody w naczepie i kilka innych drobniejszych, musze to poprawic. Co nastepne? juz leci do mnie naczepa shmitz'a dumper trailer, bedzie czerwona, do Dafa, takim zestawikiem buja sie moj szwagier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 E tam takie błędy to wiesz , to dopiero twój drugi model więc zawsze coś musi być nie tak, ale dzięki temu w następnym juz tych błędów nie popełniasz bo już wiesz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Listopada 2011 Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2011 Witam. Podoba mi się twój zestaw. Pokrywa silnika nie będzie otwierana, chcesz ją zamknąć? Tym że odstaje się nie zrażaj, każdy Westernstar z italeri tak chyba ma. Ja swoją grzałem i dopasowywałem na gorąco. Ale tobie odradzam grzać na tym etapie. Buduj kolejne modele, bo ten jest naprawde ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Elegancki model. Dobór kolorów z dużym smakiem, jak na 2-gą maszynę. W moim Westernstar- tym starszej generacji maska zamyka się ładnie. Ale nie przejmuj się tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 Wlasnie wczoraj dowiedzialem sie ze wiekszosc tych modeli ma ten defekt, z pokrywa silnika. Tak jak pisalem w 1 poscie, pokrywa nie jest jeszcze przymocowana na kolkach, sprobuje z tym powalczyc, ale na grzanie sie raczej nie zdecyduje. Kolory faktycznie sa nie przypadkowe, pomijajac fakt ze fantastyczne, bo w oryginale raczej tak nie byly malowane, to niebieski moj ulubiony kolor, do niebieskiego pasuje czarny, a zolty do poprzednich dwoch to oczywista oczywistosc jak mawial pewien wspolczesny klasyk .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Listopada 2011 Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2011 Kolory faktycznie sa nie przypadkowe, pomijajac fakt ze fantastyczne, bo w oryginale raczej tak nie byly malowane, to niebieski moj ulubiony kolor.... Były malowane na niebiesko. Tak samo jak twój model. Tylko że sleeper, też był niebieski w oryginale, tylko tym sie rózni twój model od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Modelik ladnie i czysto wykonany. Zapomniales o jednej bardzo waznej sprawie... Uszczelki wokol szyb!!!! Ewidentnie brakuje tego detalu. Popracuj nad tym. Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 No piekny ten niebieski, cudenko normalnie, troche tak dziwnie wyglada z jedna rura wydechowa Nadal z premedytacja nie ruszam tych uszczelek, bojac sie ze cos mi nie wyjdzie, dojde i do tego tematu, powolutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Gratuluje ładnie i czysto wykonanego modelu oraz świetnego doboru kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 pomijajac fakt ze fantastyczne, wiadomo tak w ogóle to witam wszystkich po bardzo długiej przerwie, korci mnie aby coś skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam Bardzo przyjemny model. Osobiście sleeper dałbym w kolorze niebieskim ale tak tez jest fajnie Za to naczepa wygląda rewelacyjnie i nic bym w niej nie zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Zdecydowanie świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Świetna robota, normalnie cudeńko A zdradź tajemnice niebieskiego koloru jeśli to możliwe, jaki numer farby z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 To jest spray Motipa, kodu niestety nie pamietam, podam jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lok7 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 suuuuuuuuuuuuuuuuuuper model a niebieski rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Świetnie wygląda ten niebieski, fajnie by było jakbyś się dowiedział co to za kod chętnie bym swoją ciężarówkę tak odstawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 To jest Motip 485C, jak bedziesz miał przed sobą dużo Motipów w sklepie, to popatrz też na inne odcienie, mi akurat ten się spodobał. A tu inne prace z wykorzystaniem tego koloru : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Świetne:-) Wielkie dzięki Viki2000:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Super ci wyszedl modelik. Tak jak koledzy napisali brakujem tylko uszczelek do szyb. Moze jakies palety w naczepie??Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi