Skocz do zawartości

Western Star i Tractor Trailer 1:24/1:25

viki2000

Rekomendowane odpowiedzi

Taki oto model zrobilem jako moja druga prace. Dobór kolorow nie jest przypadkowy, nie majacy nic wspolnego z rzeczywistoscia, ale mi najbardziej odpowiadajacy. Dach naczepy i pokrywa silnika jeszcze nie przyklejone.

dsc00887y.jpg

dsc00888cu.jpg

dsc00889vw.jpg

dsc00890u.jpg

dsc00893di.jpg

dsc00896rj.jpg

dsc00902lu.jpg

dsc00903b.jpg

dsc00904pn.jpg

dsc00906xe.jpg

dsc00907cls.jpg

dsc00910qh.jpg

dsc00911m.jpg

dsc00912e.jpg

skwarciu21 dzieki bardzo, kilka bledow zrobilem, jak np. poduszki i zbiorniki w ciagniku na srebrno, a byly takie piekne czarne jak rama, dziwnie zwisajace, nienaturalnie przewody w naczepie i kilka innych drobniejszych, musze to poprawic.

Co nastepne? juz leci do mnie naczepa shmitz'a dumper trailer, bedzie czerwona, do Dafa, takim zestawikiem buja sie moj szwagier

• Super Moderator

Witam.

Podoba mi się twój zestaw. Pokrywa silnika nie będzie otwierana, chcesz ją zamknąć? Tym że odstaje się nie zrażaj, każdy Westernstar z italeri tak chyba ma. Ja swoją grzałem i dopasowywałem na gorąco. Ale tobie odradzam grzać na tym etapie.

Buduj kolejne modele, bo ten jest naprawde ok.

Wlasnie wczoraj dowiedzialem sie ze wiekszosc tych modeli ma ten defekt, z pokrywa silnika.

Tak jak pisalem w 1 poscie, pokrywa nie jest jeszcze przymocowana na kolkach, sprobuje z tym powalczyc, ale na grzanie sie raczej nie zdecyduje.

Kolory faktycznie sa nie przypadkowe, pomijajac fakt ze fantastyczne, bo w oryginale raczej tak nie byly malowane, to niebieski moj ulubiony kolor, do niebieskiego pasuje czarny, a zolty do poprzednich dwoch to oczywista oczywistosc jak mawial pewien wspolczesny klasyk ....

• Super Moderator
Kolory faktycznie sa nie przypadkowe, pomijajac fakt ze fantastyczne, bo w oryginale raczej tak nie byly malowane, to niebieski moj ulubiony kolor....

Były malowane na niebiesko. Tak samo jak twój model. Tylko że sleeper, też był niebieski w oryginale, tylko tym sie rózni twój model od oryginału.

5-1.jpg

No piekny ten niebieski, cudenko normalnie, troche tak dziwnie wyglada z jedna rura wydechowa

Nadal z premedytacja nie ruszam tych uszczelek, bojac sie ze cos mi nie wyjdzie, dojde i do tego tematu, powolutku

• 2 weeks later...

Witam

Bardzo przyjemny model. Osobiście sleeper dałbym w kolorze niebieskim ale tak tez jest fajnie Za to naczepa wygląda rewelacyjnie i nic bym w niej nie zmieniał.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

To jest Motip 485C, jak bedziesz miał przed sobą dużo Motipów w sklepie, to popatrz też na inne odcienie, mi akurat ten się spodobał.

A tu inne prace z wykorzystaniem tego koloru :

dsc00381g.jpg

dsc00623jk.jpg

dsc06978yf.jpg