krzychu83 Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 Witam Poszukuję do dioramy figurek cywilów, czasy współczesne. Poszperałem po sklepach i jak już to tylko IIWŚ... Może ktoś z szanownego grona coś słyszał lub widział? pozdrawiam Krzychu Cytuj
Adams M1A1 Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 A o jakich cywili Ci chodzi Irak Afganistan czy może Europa iw jakiej skali? Pozdrawiam Cytuj
krzychu83 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Napisano 2 Listopada 2011 skale podałem w temacie - 1/35. Diorama będzie z operacji "Just Cause" w Panamie w 1989r., tak więc wszyscy arabowie na osiołkach, w arafatkach itp. odpadają. Cytuj
kret69 Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 Preiser. http://www.preiser-figuren.de/1:32-Preiser,cat-394 w 1:35 tylko z drugiej wojny, 1:32 bedzie za duze? Mozna tez u nich zamowic swoja figurke ponoc. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
krzychu83 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Napisano 2 Listopada 2011 Preiser.Mozna tez u nich zamowic swoja figurke ponoc. a to ciekawe, hmm, napisze- zobaczymy. Mam od nich trzy zestawy nie są złe. Różnica w wymiarach to ok 5mm (dla 180cm wzrostu, 5,14 w 1/35 i 5,62 w 1/32), niby nie dużo ale widać różnice będzie mocno wg. mnie. Dzięki pozdrawiam Krzychu Cytuj
kret69 Napisano 18 Listopada 2011 Napisano 18 Listopada 2011 Krzychu, przepraszam, ze tak pozno odpisuje - ale jesli wezmiesz pod uwage roznice fizjologiczne to naprawde kilkanascie cm odchylenia od aryjskiego idealu wzrostu az takiej roznicy nie czyni... Ja od Preisera mam "cywili zimowych" w 1:87 i tam kazda figurka sprawia wrazenie, ze jest z innej paczki - bo w koncu ktos wzial pod uwage, ze sa wyrosniete nastolatki i dorosli majacy metr szescdziesiat... Ale to oczywiscie moje zdanie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi