krzychu83 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Witam Poszukuję do dioramy figurek cywilów, czasy współczesne. Poszperałem po sklepach i jak już to tylko IIWŚ... Może ktoś z szanownego grona coś słyszał lub widział? pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 A o jakich cywili Ci chodzi Irak Afganistan czy może Europa iw jakiej skali? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 skale podałem w temacie - 1/35. Diorama będzie z operacji "Just Cause" w Panamie w 1989r., tak więc wszyscy arabowie na osiołkach, w arafatkach itp. odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Preiser. http://www.preiser-figuren.de/1:32-Preiser,cat-394 w 1:35 tylko z drugiej wojny, 1:32 bedzie za duze? Mozna tez u nich zamowic swoja figurke ponoc. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Preiser.Mozna tez u nich zamowic swoja figurke ponoc. a to ciekawe, hmm, napisze- zobaczymy. Mam od nich trzy zestawy nie są złe. Różnica w wymiarach to ok 5mm (dla 180cm wzrostu, 5,14 w 1/35 i 5,62 w 1/32), niby nie dużo ale widać różnice będzie mocno wg. mnie. Dzięki pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Krzychu, przepraszam, ze tak pozno odpisuje - ale jesli wezmiesz pod uwage roznice fizjologiczne to naprawde kilkanascie cm odchylenia od aryjskiego idealu wzrostu az takiej roznicy nie czyni... Ja od Preisera mam "cywili zimowych" w 1:87 i tam kazda figurka sprawia wrazenie, ze jest z innej paczki - bo w koncu ktos wzial pod uwage, ze sa wyrosniete nastolatki i dorosli majacy metr szescdziesiat... Ale to oczywiscie moje zdanie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi