Ł.Sosnowski Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Witam. Ostatnio zacząłem grzebać przy Krazie od Minimana. Skleja się całkiem nieźle, kostki są umieszczone w sensownych miejscach, części nie są powykrzywiane. Są pewne niedopasowania, ale wszystko da się poprawić. Na razie złożyłem silnik, koła (każde składa się z 9 części:-.- i prawie całe przeniesienie napędu (muszę jeszcze przedłużyć 2 wały, bo są odrobinę za krótkie). Koła, silnik, kabina i paka są założone na sucho do zdjęć. Z figurką (spory model:duzyusmiech:) Silnik (jeszcze nie skończony): I kalki: Model będzie w malowaniu warszawskiego Transbudu. Docelowo ma stanąć na dioramce razem z milicyjnym GAZem-69: Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 No Łukaszu, jako KrAZowiec kibicuję gorąco!!! A w jakiej sytuacji znajdą się oba autka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Gazik piękny ,daj więcej fotek ,czym/kolory.firma/ go pomaziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Zapowiada się bardzo ciekawie. Sam pojazd również piękny. Będę podglądał i kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Grzes, miała być kontrola drogowa, ale kolega zmienił zdanie, więc pewnie nie staną razem na podstawce. Gazik malowany farbami Gunze H, baza H 73, potem rozjaśnienia mieszanką z H 303, piaskową i białą w różnych proporcjach. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 E tam, za T-28 byś się wziął. :P i tak kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Niezłe bydle, ja także kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Łukaszu, tak trochę na marginesie - czy napis MILICJA nie powinien być niżej, pod białym paskiem wokół samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Podoba mi się ten projekcik. Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Dzięki. Łukaszu, tak trochę na marginesie - czy napis MILICJA nie powinien być niżej, pod białym paskiem wokół samochodu? Kalki nakładałem wg. dołączonej do nich instrukcji, myślę że jest dobrze. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Kalki nakładałem wg. dołączonej do nich instrukcji, myślę że jest dobrzeTak napisałem, bo nie mogłem znaleźć fotki z odpowiednim zdjeciem, ale pewnie za słabo szukałem... Tymczasem w ramach dopingu... Goń mniejszego braciszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Ja odnośnie Gaza 69 popularnego "gazika" jestem (niestety) w takim wieku że pamiętam jak aparat nacisku jeździł czymś takim i były one jednak trochę inaczej malowane tzn miały dookoła całego auta biały pas i na drzwiach duże litery MO tak pomalowane auta można chociażby zobaczyć w "Przygodach psa Cywila" gdzieś tak w połowie lat 70 -tych po podziale Polski na 49 województw wraz ze zmianą tablic rejestracyjnch zaczęli malować mniejsze napisy MILICJA pod białym pasem podobnie malowane były auta WOP-u tylko zamiast białego był to pas jasnozielony i litery WOP na drzwiach tak samo póżniej malowane były UAZ-y które pojawiły się na początku lat 80-tych. Z tego co pamiętam Gaz na posterunku w moim mieście nie miał pomalowanego pasa na grilu i mał z tyłu po prawej białe koło tak pomalowany pojazd można zobaczyć w filmie "Karate po polsku" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Co słychać z Krazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Zbliża się do malowania, wiele już nie zostało, tylko nie mogę się zebrać do zrobienia zdjęć. Tak samo Gazik, stoi juz na podstawce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Szkoda, że nie pokazywałeś budowy Kraza. Miałem nadzieję, że coś podpatrzę, może uniknę jakiś pomyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Bardzo mi się podobają krazy gdzie moge takiego kupić w skali 1/35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 gulus, nie jest zapodkładowany, przed malowaniem zrobię sesję zdjęciową Bardzo mi się podobają krazy gdzie moge takiego kupić w skali 1/35 ? www.modelworld.com.pl, albo bezpośrednio od Minimana, ale tej drugiej opcji nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 o kurcze przeszla mi na niego ochota jak zobaczylem ile kosztuje 590 zl ty tez tyle wybuliles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 No to zobacz inną skalę http://www.minimanfactory.com/en/kraz-255b-russian-6x6-heavy-truck-1-25-i33/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi