Adrianowro Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Mam zamiar pokazać w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Pierwsze zabawy z ziemią - pomaga w pracy Pan Miś( sorry ale po raz kolejny zostałem pozbawiony warsztatu i kleje na podłodze jak dziecko śpi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 No cóż trzeba improwizować. Ładne i tyle. Jak uzyskujesz taka fajną mieszankę ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Ziemia z kwiatków doniczkowych , piasek , drobne kamyczki modelarskie , gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Z chęcią poobserwuję ,bo właśnie dziś nakładałem ziemię na swoja makietę. i zastawaniem się jak to utrwalić ,żeby nie popękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Ja to kładę na wikol a potem utrwalam unigruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 "unigrunt"-a cóż to takiego Ziemia genialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Unigrunt to płyn pod kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Czy uni-grunt nie zostawia błyszczącej powierzchni? Czy ja dobrze dedukuję: najpierw nakładasz ziemię, kamyczki i gips, potem to malujesz uni, a na koniec malowanie brązowymi farbami i pigmentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Yyy no właśnie bo ja też nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Najpierw smaruje wikolem nie rozrzedzanym powierzchnie sypie obficie mieszanką tego co wymieniłem - układam jak chce itp. Na drugi dzień strzepuje nadmiar i tym razem rozwodniony wikol i znów mieszanka. Na trzeci dzień unigrunt i aby związał drobiny - u mnie unigrunt nie błyszczy za to cuchnie zgniłymi jajami Zresztą i tak przecież na samym gońcu kładzie się delikatną mgiełkę lakieru matowego po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Sorki że cię prześladuję, ale to znaczy że te wszystkie składniki mieszasz razem i dopiero wtedy sypiesz na dioramę? A co z malowaniem/pigmentowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Dokładnie - kładę mieszankę nie pojedyncze składniki. Po unigruncie to już jest skorupa i można się bawić w malowanie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Pierwsze malowanie - akryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 A jakich kolorów używałeś? Jest świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zwala z nóg . Wygląda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 A jakich kolorów używałeś?Jest świetnie A jakieś ziemiste odcienie , najpierw pocałości aby wyrównać kolorystykę mieszanki a następnie ciemny brąz aby nadać elementy pseudo gliny. Teraz pójdzie seria olejnych humbrola w różnych odcieniach i rozcieczone mocno i metoda suchego pędzla. Szpara pomiedzy dobudówką a główną ścianą załatana. Zrobiłem jeszcze jednego kozła drewnianego i mam przygotowane deski jako resztki drzwi tych drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Ostatnio nie zrobiłem wiele ot pogiąłem wiaderko , załatałem tą szparę w bocznej ściance , kolejny koziołek z drewna i skrzynka. Sklejam figurki i wstępnie przymierzam gdzie mają stać A międzyczasie czyli dzisiaj ukończyłem taki o to modelik Ania (z Aleksem to mam już komplet ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Gratuluję zacnego modeliku Natomiast co do dioramy, to te figurki Niemców całkowicie są w/g mnie do niczego. Widać, że ten kto je wyprodukował nie za bardzo wiedział co robi. Zauważ, że mają one na plecach plecak z pozostałym wyposażeniem, a to był wyłącznie sprzęt marszowy, używany wyłącznie podczas przemarszów, nigdy podczas walki. Cały ten tobołek ważył ok. 20kg więc dźwiganie tego podczas walki byłoby co najmniej dziwne . Oczywiście jeśli masz jakieś zdjęcia które potwierdzają taką sytuację to co innego, nie mniej wygląda to mało przekonująco. Dodatkowo chlebak też jest do poprawki, bo przedstawia wzór stosowany przez Niemców, podczas II w. św. Wystarczy, że usuniesz prawą skórzaną szlufkę i już to będzie lepiej się prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Piteras - to czego mam się pozbyć ? Plecaków tylko , czy tych worów również ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Pozbądź się wszystkiego na plecach, czyli plecaka z kocem i menażką. Zeszlifuj prawą szlufkę w chlebaku a na wysokości lewej doklej manierkę, jeśli takową posiadasz. Gwoli ścisłości, podstawowym wyposażeniem piechura niemieckiego w czasie samej walki był hełm, pas, ładownice, łopatka piechoty, bagnet, chlebak i manierka oraz pod koniec wojny zasobniki-worki na granaty co u Ciebie widzę i puszka z maską p-gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Gratulację . Jak byś przy malowaniu tych figurek zrobił mały poradnik to był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi