Adrianowro Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Witam Tak jak obiecałem zaszaleje i zrobię dwie "prace"w konkursie na innym forum Druga diorama to scenka z walk o fort Douaumont podczas krwawej bitwy pod Verdun. Jako bazę wykorzystam ta fotkę Głównymi bohaterami będą podający się żabojad oraz figurki niemieckiej piechoty z ICM. Reszta w zasadzie zrobiona od podstaw samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 No i proszę - temat z Wielkiej Wojny...kibicuje,kibicuje. Ciekaw jestem tych Szwabów od ICM'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Ale się wciągnąłeś w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Super temat, zmieniłbym jednak tytuł na fort Vaux. Douaumont nie został zdobyty przez Niemców, z tego prostego powodu, że nikt go nie bronił, był opuszczony Co innego Vaux. Oblężenie, szturm, miotacze ognia granaty, wszystko to w ciemnych wąskich, przegrodzonych prowizorycznymi barykadami, zadymionych korytarzach. Brak wody dokuczający obrońcom... Obydwa forty są zdecydowanie godne odwiedzin, przestrzegam przed wizytą w cytadelii w Verdun. Kompletna strata czasu, znacznie lepiej powłóczyć się właśnie w okolicach fortów czy też w ruinach Fleury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Super temat, zmieniłbym jednak tytuł na fort Vaux. Daumont nie został zdobyty przez Niemców, z tego prostego powodu, że nikt go nie bronił, był opuszczony Co innego Vaux. Oblężenie, szturm, miotacze ognia granaty, wszystko to w ciemnych wąskich, przegrodzonych prowizorycznymi barykadami, zadymionych korytarzach. Brak wody dokuczający obrońcom... Z tego co wyczytałem (Osprey) to w Daumont była załoga dział fortecznych 155 mm, którą brano do niewoli ( dwa razy). Ale masz rację piechotę wycofano wcześniej i fort był wzięty z marszu. Dlatego scenka będzie przedstawiać podającego się żabojada i wkraczających Niemców. Co do fortu Vaux - to mam już pomysł na dioramę i zapewniam będzie walka - ale to kiedy indziej. Jak nauczę się przerabiać figurki bo z francuzami to krucho na rynku. Pomysły mi kiełkują szybciej niż jestem w stanie produkować scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Powoli tworze sobie szkielet dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Ledwo styropian posklejał a już wiem że będzie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Powoli dłubie wejście i kawałek tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Powoli, ale za to efekt końcowy będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Będzie genialnie Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Przyłączam się do oglądania, bo ciekawy projekt się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 CD Boczny korytarz nie zamknięty bo muszę najpierw pomalować Główne wejście będzie posiadało metalową bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Zaczyna nabierać kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Tutaj gdzie te chustki to ziemia będzie , tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Hej, jak wyrzeźbiłeś te cegiełki w ściankach? Kibicuję Pozdrawiam, a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Nie rzeźbiłem - wyciełem z korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Dziobie sobie drzwi od "schowka " oraz ukłądam woreczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Coraz ładniej to wygląda A z czego zrobiłeś te ładne woreczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PieciaDoriDori Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 To mi wygląda na modelinę/plastelinę w rajstopie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2011 To mi wygląda na modelinę/plastelinę w rajstopie :P Dokładnie jakas czeska glinka samoutrwadzalna. I tak, tam gdzie są chusteczki bedzie grunt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Ciekawy sposób może wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2011 Jedziemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Kiedy ty to skończysz bo jest świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi