Skocz do zawartości

Schlingmann TLF 16/25 Mercedes Benz Atego1529 AF

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do siedzeń chyba czarna skóra by pasowała, tak przynajmniej jest strażackim w TGL`u którego znam ;|

• 4 weeks later...
  • Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Patrząc jak u ciebie model nabiera kształtów coraz większą mam ochotę dokończyć mojego Schlingmanna.

Super ci idzie

Napisano
Patrząc jak u ciebie model nabiera kształtów coraz większą mam ochotę dokończyć mojego Schlingmanna.

Super ci idzie

No to bierz się do pracy, będą dwa

Dzięki za komentarz.

Napisano

Przymiarka wyglada swietnie. Wiem, ze tu bedzie na co popatrzec.

Napisano

Zacząłem malować poszczególne szafki i..... zabrakło sprayu . Muszę śmignąć do mojego stałego sklepu z autolakierami po nowy. Przy okazji zapytam czy dorobią mi kolorek na Neosia.

v2012020522172595718871.jpg

Napisano

A w jakich barwach tego Ategusia robisz? Ja robiłem w barwach Osnabruck. W marcu tam będe więc postaram sie o fotki Ategusia. Jakbyś podał z jakiego miasta bedzie twój to może uda mi sie porobić foty wnętrza oraz narzędzi do twojego.

Pozdrawiam Mariusz

Napisano

Dobrze by było zapuścić wash'a przynajmniej na narzędziach z biało-czerwonego koszyka.

Napisano

Mark666, osprzet wyglada naprawde super. Przyjemnie sie oglada Twoja relacje.

Napisano

Poza tym, że ładnie to wygląda, to mam pytanie: co to jest to niebiesko-srebrne koło gaśnic, co wygląda jak starszy brat R2D2?

Napisano
Poza tym, że ładnie to wygląda, to mam pytanie: co to jest to niebiesko-srebrne koło gaśnic, co wygląda jak starszy brat R2D2?

Wydaje mi się, że to pompa do wody, tzn. do wypompowywania z pomieszczeń itp.

Bardzo ładnie Ci idzie z tym modelem

Pozdro

Napisano

Dzięki koledzy . W kompletowaniu są już kolejne dwie szafy. A co do tego srebrno-niebieskiego--- to nie wiem, ale myślę że Abarth ma rację.

Napisano

Kolejna szafa. Klamoty zrobiłem oddzielnie bo potem nic nie widać

v2012022300591956500666.jpg

v2012022300593294639505.jpg

v2012022300594240144991.jpg

Agregat wyłączony

v2012022300595153647976.jpg

I włączony

v2012022301000130724642.jpg

v2012022301012817675666.jpg

v2012022301013815679210.jpg

I komplet klamorów do kolejnej czwartej szafy

v2012022301014893482233.jpg

C.D.N.......

Napisano

@gulus to jest chyba jakiś pojemnik na skarzone substancje zanim przyjedzie chemik. GBA powinno mieć taki zbiornikczek. Moto/autopompa znajduję się z tyłu, ewentualnie pływająca motopompa to po bokach jest ale inaczje ona wygląda.

Napisano

Mi się skojarzyło z odkurzaczem. Może faktycznie jest to jakiś pojemnik do "zbioru" skażonych rzeczy?

Napisano

Chodziło mi o różnego typu nożyce, rozpieraki itp. do ratownictwa technicznego. Dziwne troche ma wyposażenie ten model. Na polaka się raczej nie nadaje.

Napisano
Chodziło mi o różnego typu nożyce, rozpieraki itp. do ratownictwa technicznego. Dziwne troche ma wyposażenie ten model. Na polaka się raczej nie nadaje.

Z tego co wiem to jest jednostka typowo pożarnicza. Od ratownictwa technicznego są inne jednostki. Czasami różnice są widoczne gołym okiem w budowie pojazdu.

Napisano

Chodzi Ci o Polskę? To się mylisz... W niemczech moze tak ale też mają wozy rat. tech i chem. Chyba, że OSP.