GeraltofPoland Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 GeraltofPoland jak byś dokładnie przeczytał wiedział byś, że z tym priorytetem chodziło o to, że jak kupie aerograf zostanie mi 40-60 zł i Erolek proponuje Cytuj: cienka peseta i zestaw pilnikow a ja twierdze, że Cytuj: większym priorytetem byłby skalpel/jakiś porządny nożyk, mata do cięcia i farbki ponieważ jakiś tam pilnik posiadam, zwykłą pęsetę również, także następny raz przeczytaj całość albo przynajmniej parę ostatnich postów . No fucktycznie . Po całym dniu w szkole potrafi się wyłączyć człowiekowi myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Hehe, wiem z doświadczenia co ta szkoła potrafi zrobić z głową . Ale co do tematu to dzisiaj byłem w sklepie i dokupiłem sobie wreszcie 2 normalne pędzle - duży i mały i 2, 3 nowe farbki no i zestawy modelów - figurki przeciw pancerne armii Niemiec, Rosji, US i Brytanii 1:72 oraz ciężarówkę Kfz. 305 i samolot HS-129 1:48, ceny niesamowite ale będzie co składać a na aerograf, mate i nowe nożyki poczekam do świąt więc myślę, że temat wyczerpany, to wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Mata jest najmniej pilnym wydatkiem. Jest wygodna, ale póki co można radzić sobie bez niej podkładając kawałek deseczki, sklejki czy ostatecznie kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Właśnie obecnie używam deseczki, tylko ta mata jest z nożykiem i to mnie na nią nakłania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Ja sie jeszcze powymadrzam w temacie. Zestaw mata+nozyk wyglada OK. Osobiscie do sklejania modeli w skali 1/72 - 1/48 uzywam podobnej. Mialem taka A3, ale byla dla mnie za duza i kupilem sobie A4 i jest w sam raz. Nozyk, jak nozyk. Takie olfopodobne w tej chwili stosuje tylko jako trzymadelko do nitownicy, a do modelowania tylko i wylacznie skalpeli chirurgicznych. O taki: KLIK Ostrza glownie nr 15A: KLIKsrednio 2-3 na model. Kosztuja grosze. Pozdrawiam. Eryk To i ja sie wtrace co do skalpeli. Te, ktore pokazal Ci Erolek sa swietne, sam uzywam ich wiele lat. Trwale, mocne i tanie w zakupie. Powodzenia AFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Czy wiecie gdzie można kupić takie pipety do odmierzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 W aptece bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Niestety, powiedzieli mi w aptece że juz nie produkują bo teraz są już tylko leki z zakraplaczami w zestawie. Gunze robi 5szt. za 10zł Ja skołowałem sobie od babci, szklany coś jak ten fajny bo po wrzuceniu do acetonu na chwilkę, wystarczy przetrzeć szmatką i farba schodzi bez problemu. Ewentualnie szukać pipet w sklepach dla chemików ale teraz już raczej samo szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Takie plastikowe to teraz służą do odmierzania nawozów - szukaj w ogrodniczych (na www) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2011 Aerograf jest ;). Teraz chłonę wiedzę na temat czyszczenia aerografu, malowania, rozcieńczania farb itd. Po świętach wypróbuję wszystko w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi