Skocz do zawartości

T-72 x2 czyli znow gwiadzeczki

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Tak dla rozruszania się przed kolejnymi modelami zrobiłem sobie takie oto dwa pudełkowe tanki.Oba z doskonale znanego zestawu zvezdy, powstały w przeciągu tygodnia więc nie wymagajcie cudów

Może to trochę nagięcie zasad galerii ale nie chciałem tworzyć dwóch identycznych wątków.

df822f6f54a2.jpg

Jeden...

f9c6df0f3c2b.jpg

d1b7aa1bc9ca.jpg

63bf6446596c.jpg

db4473be0e30.jpg

3085cce0beb2.jpg

...i drugi

ad7fbc66aa63.jpg

f9cc873a1ceb.jpg

f8db70217689.jpg

e768323f1a29.jpg

8452fc64d59a.jpg

To 1/35 ...zdjęcia nie są chyba za małe bo to przecież tylko miniatury

To właśnie Twoje ostatnie modele eljazz skłoniły mnie do pobrudzenia ( pierwszy raz ) modeli ale to dopiero początki więc będę podpatrywał dalej twoja technikę

Bardzo fajne te tanki. Niezmiernie mnie interesuje jak zrobić model w tydzień (wiem że zrobiłeś dwa).

Ano właśnie tak jak te.Bez przeróbek ( prawie) bez zbędnego szukania w instrukcji ( 72 zvezdy mam w pamięci) Oba robiłem równolegle ( wszystko kleiłem w 2 kompletach) malowałem razem itd.

Wyszły jak wyszły ale z grubsza jestem zadowolony.

Na zdjęciach nie maja Wkm-ów bo zapomniałem dołożyc ich do fotek ale leżą w warsztacie gotowe

Chyba kolega Abominus wypowiadając się na temat kalek walnął bawoła. Szachownice jak najbardziej prawidłowo położone. A w ogóle to klasa model. Ja mam zwezdowskiego T-80 BV a teraz kończę T-80 BU. Jeszcze przede mną T-90 który się w końcu ukazał w Polsce. A i chyba T-72 też sobie ich kupię.

Fajnie wyszły te tanki. Tez kiedyś takiego składałem. W moim nie było kalek. Tak ma być, czy dostałem wybrakowany towar? W takim wypadku powinienem pisać do Zvezdy?

Co do szachownic, to w pancerce są rombami, ale te na modelu to też romby, więc jest dobrze.

Fajnie wyszły te tanki. Tez kiedyś takiego składałem. W moim nie było kalek. Tak ma być, czy dostałem wybrakowany towar? W takim wypadku powinienem pisać do Zvezdy?

Co do szachownic, to w pancerce są rombami, ale te na modelu to też romby, więc jest dobrze.

W zestawie zvezdy polskich kalek nie ma ( chyba że brakowało wogóle to mam ich chyba z 10 kompletów)

Co do kształtu szachownic ...na modelu to jednak kwadraty i to celowo...nie zawszy były romboidalne

W zestawie zvezdy polskich kalek nie ma ( chyba że brakowało wogóle to mam ich chyba z 10 kompletów)

Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że kiedyś kupiłem czołg i nie było w ogóle kalek w pudełku. Chodzi mi o to, czy w takim wypadku mail do producenta coś pomoże. Swój model zrobiłem w fikcyjnym malowaniu.

Dumapolski gdzie ty widzisz romby, romb to romb a nie przekręcony kwadrat pozdo.

Chyba kolega Abominus wypowiadając się na temat kalek walnął bawoła. Szachownice jak najbardziej prawidłowo położone.

Otóż śpieszę z wyjaśnieniem ponieważ u nas na czołgach wszystkie szachownice są namalowane w pozycji przekręconej o 90 stopni niż te jakie są ukazane na modelu i dlatego się zdziwiłem czemu tak zostały nałożone. Z drugiej strony pojawiła się archiwalna fotka ukazująca, że kalki z szachownicą nałożone są poprawnie. Zatem przepraszam za lekkie zamieszanie. Widocznie szachownice w naszym wojsku malowane były różnie. Pozdrawiam!

To co zaprezentowane na rysunku jest niewłaściwe. Praktycznie szachownica lotnicza lekko zrobiona na romb .Na modelu kalka położona właściwie tylko wzór wydaje się nie ten.

Marku tak zrozumiałem słowa kolegi "pozycji przekręconej o 90 stopni niż te jakie są ukazane na modelu"dlatego mnie to zaciekawiło.A co do wzoru to co jest nie tak?