athlon5 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Tak dla rozruszania się przed kolejnymi modelami zrobiłem sobie takie oto dwa pudełkowe tanki.Oba z doskonale znanego zestawu zvezdy, powstały w przeciągu tygodnia więc nie wymagajcie cudów Może to trochę nagięcie zasad galerii ale nie chciałem tworzyć dwóch identycznych wątków. Jeden... ...i drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Nie napisałeś jaka skala no i strasznie małe zdjęcia, po za tym całkiem miłe dla oka modele pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Kapitalne! Aż naszła mnie ochota na takie maleństwo w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 To 1/35 ...zdjęcia nie są chyba za małe bo to przecież tylko miniatury To właśnie Twoje ostatnie modele eljazz skłoniły mnie do pobrudzenia ( pierwszy raz ) modeli ale to dopiero początki więc będę podpatrywał dalej twoja technikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Bardzo fajne te tanki. Niezmiernie mnie interesuje jak zrobić model w tydzień (wiem że zrobiłeś dwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Bardzo fajne te tanki. Niezmiernie mnie interesuje jak zrobić model w tydzień (wiem że zrobiłeś dwa). Ano właśnie tak jak te.Bez przeróbek ( prawie) bez zbędnego szukania w instrukcji ( 72 zvezdy mam w pamięci) Oba robiłem równolegle ( wszystko kleiłem w 2 kompletach) malowałem razem itd. Wyszły jak wyszły ale z grubsza jestem zadowolony. Na zdjęciach nie maja Wkm-ów bo zapomniałem dołożyc ich do fotek ale leżą w warsztacie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Jak na dwa tanki w tydzień to jest bardzo dobrze i jako eksponaty do kolekcji na półkę są idealne Gratuluje tempa i zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Śliczne ale kalki z szachownicami położyłeś źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 kalki z szachownicami położyłeś źle można wiedzieć co z nimi nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Też zachodzę w głowe co z nimi nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Śliczne ale kalki z szachownicami położyłeś źle Być może masz rację ale napisz lub pokaż jak jest dobrze ,zawsze można poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Chyba kolega Abominus wypowiadając się na temat kalek walnął bawoła. Szachownice jak najbardziej prawidłowo położone. A w ogóle to klasa model. Ja mam zwezdowskiego T-80 BV a teraz kończę T-80 BU. Jeszcze przede mną T-90 który się w końcu ukazał w Polsce. A i chyba T-72 też sobie ich kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Położone są dobrze tylko wyglądają na lotnicze kwadraty w pancerce są rąbem, ale może się mylę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Fajnie wyszły te tanki. Tez kiedyś takiego składałem. W moim nie było kalek. Tak ma być, czy dostałem wybrakowany towar? W takim wypadku powinienem pisać do Zvezdy? Co do szachownic, to w pancerce są rombami, ale te na modelu to też romby, więc jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Fajnie wyszły te tanki. Tez kiedyś takiego składałem. W moim nie było kalek. Tak ma być, czy dostałem wybrakowany towar? W takim wypadku powinienem pisać do Zvezdy?Co do szachownic, to w pancerce są rombami, ale te na modelu to też romby, więc jest dobrze. W zestawie zvezdy polskich kalek nie ma ( chyba że brakowało wogóle to mam ich chyba z 10 kompletów) Co do kształtu szachownic ...na modelu to jednak kwadraty i to celowo...nie zawszy były romboidalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 W zestawie zvezdy polskich kalek nie ma ( chyba że brakowało wogóle to mam ich chyba z 10 kompletów) Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że kiedyś kupiłem czołg i nie było w ogóle kalek w pudełku. Chodzi mi o to, czy w takim wypadku mail do producenta coś pomoże. Swój model zrobiłem w fikcyjnym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Fajnie wyszły te tanki. Tez kiedyś takiego składałem. W moim nie było kalek. Tak ma być, czy dostałem wybrakowany towar? W takim wypadku powinienem pisać do Zvezdy?Co do szachownic, to w pancerce są rombami, ale te na modelu to też romby, więc jest dobrze. Dumapolski gdzie ty widzisz romby, romb to romb a nie przekręcony kwadrat pozdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Dobra, dobra, poddaję się. Na innych fotkach (nie widziałem ich zbyt wiele) były romby, więc myślałem, że tu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Świetne są Pierwsze zdjęcie to nawet na tapetę sobie ustawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Chyba kolega Abominus wypowiadając się na temat kalek walnął bawoła. Szachownice jak najbardziej prawidłowo położone. Otóż śpieszę z wyjaśnieniem ponieważ u nas na czołgach wszystkie szachownice są namalowane w pozycji przekręconej o 90 stopni niż te jakie są ukazane na modelu i dlatego się zdziwiłem czemu tak zostały nałożone. Z drugiej strony pojawiła się archiwalna fotka ukazująca, że kalki z szachownicą nałożone są poprawnie. Zatem przepraszam za lekkie zamieszanie. Widocznie szachownice w naszym wojsku malowane były różnie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Możesz kolego sprecyzować "u nas na czołgach...." ? To znaczy? Gdzie u nas Polsce ,u nas w jednostce czy jak? Przyznam ,że nie widziałem dotychczas takiego oznaczenia a taka informacja byłaby istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Batalion czołgów w Orzyszu. Oczywiście nie na wszystkich czołgach mamy romby ale na egzemplarzach, które już mają szachownice to mają je malowane tak jak opisywałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Czyli jak dobrze rozumiem malujecie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 To co zaprezentowane na rysunku jest niewłaściwe. Praktycznie szachownica lotnicza lekko zrobiona na romb .Na modelu kalka położona właściwie tylko wzór wydaje się nie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 To co zaprezentowane na rysunku jest niewłaściwe. Praktycznie szachownica lotnicza lekko zrobiona na romb .Na modelu kalka położona właściwie tylko wzór wydaje się nie ten. Marku tak zrozumiałem słowa kolegi "pozycji przekręconej o 90 stopni niż te jakie są ukazane na modelu"dlatego mnie to zaciekawiło.A co do wzoru to co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi