imt Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 (edited) Jest to pierwsza część dokumentacji samolotu TS-11. Ta część obejmuje zdjęcia ogólne samolotu. Pozostałe części dotyczyć będą szczegółów konstrukcji. Pomimo, że niektóre fotografie pokazywać będą ten sam egzemplarz to najczęściej wykonane są w różnym okresie i przynależą do różnych jednostek. Gdyby ktoś byłby zainteresowany, (co i kiedy) to proszę pytać, w miarę możliwości odpowiem. osłona kabiny: fotel osłona silnika zdj. 1 osłona dolna, strona wewnętrzna, pozostałe osłona lewa, strona wewnętrzna i zewnętrzna elementy skrzydła: światło pozycyjne prawe, osłona popychacza lotki, wlew paliwa do zbiornika skrzydłowego, hamulec aerodynamiczny na górnej powierzchni skrzydła, zdjęte oprofilowanie w miejscu połączenia skrzydła z kadłubem. podwozie główne i wnęki podwozia: silnik kabina samolotu Edited January 27, 2007 by Guest Quote
iced_devil Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 ta iskra stała 2 lata temu w katedrze płatowca i silnika wsosp, numer boczny chyba 814, myślę że to wartościowe foty z punktu widzenia modelarza, więcej zdjęć mogę wysłać na maila (większe i większa rozdzielczość) URL=www.fotosik.pl][/url] pozdrawiam wszystkich fanów tej konstrukcji:) Quote
jurayahip Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Czy Koledzy nie mają w swoim posiadaniu zdjęć Iskierki nr ew. 2001 z okresu posiadania orlego dzioba . Mam dwa zdjęcia z obu stron "dzioba" ale do końca nie wiem jak wyglądała od od góry - czy była to tradycyjna srebrzanka czy tez połowa skrzydeł malowana na szaro? Pamagitje Tow. Quote
Recommended Posts