Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno nie widziałem zrobionego Kukuryźnika, także gratulacje za wybór mało popularnego tematu! To bardzo wymagający i pracochłonny model, ja kilka razy się przymierzałem (mam zarówno KP i wydanie rosyjskie z sanitarką), ale nie mam odwagi aby go zacząć, także naprawdę uznanie!

Co do samego modelu. Jest jak najbardziej OK, podoba się, ale zabrakło nieco finezji w wykończeniu. Zbliżenia są okrutne, bo pokazują nie tylko detale ale i nie najlepszą powłokę malarską (widać grudki). Mam też wrażenie że za grubo jest położona farba/werniks. No i srebrzące kalki... Straszy szpara pod przednią owiewką. Oponki niezbyt równo wymalowane.

Podobają mi się naciągi. Jak je robiłeś?

Napisano

Duży plus za temat i naciągi!

Minusy wymienił już Banny. Od siebie dodam tylko: niewłaściwy kolor bomb (szare) i karabinu (czarny). Dodatkowo kwestia schematu malowania, ale o tym przy okazji galerii mojego Po-2, już niedługo...

Btw. na zdjęciach do galerii możesz śmiało odpuścić sobie datę zdjęcia, przy następnej okazji ;)

Napisano

Całkiem dobrze wyglądający Polikarpov, ale faktycznie zbliżenia wyciągają wszystkie niedomagania. Rzadki i trudny model, także gratuluję. Mam wrażenie, że masz odwrotnie wklejone golenie podwozia.

Napisano

Ja tez napisze ze fajny model a do listy niedociagniac bym jeszcze dodal nie rozwiercoe to urzadzenie robiace proznie od napedu zyroskopu. (takie dwa zlozone razem stozki)- jak to sie nazywa?. Nie mowie zeby to wiercic na wylot, ale nawiercic na koncach i zapuscuc na ciemno.

Napisano

Witam

Koledzy wymienili już praktycznie wszystkie niedoskonałości twojego Po-2. Nie będę nic dorzucał.

Będę za to chwalił Cię za wybór modelu. Po Piper Cub'ie kolegi Eljazza Mamy do czynienia z kolejnym kultowym, acz nieco modelarsko zapomnianym i zaniedbanym samolotem. Miło go zobaczyć, szczególnie w polskich barwach.

Mam cichą nadzieję, że kolejne Twoje prace będą przedstawiały kolejne ciekawe maszyny ale już bez niedoskonałości prezentowanego tu Pociaka.

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Witam naciągi najlepiej wychodzą mi z żyłki wędkarskiej 0,10. Co do odwróconych goleni to zbytnio nie wiem o co chodzi są przecież dobrze wklejone.

Napisano

Teraz sprawdziłem w necie, to w moim modelu są źle wklejone. Przepraszam, mój błąd.