awiatik Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Modeli Storcha przez przypadek kilka się w moich szafach zagościło , a i kalkomanii do kilku malowań jest, to nie było wyjścia: trzeba skleić kolejnego Storcha. Jeśli nie teraz kiedy jest taka okazja, to kiedy.Pewnikiem by leżały w szafie i się kurzyły. Ten dla odmiany będzie w barwach Luftwaffe. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 życzę powodzenia - fajnie że ten model ma konkurencję w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 ... fajnie że ten model ma konkurencję w konkursie a i to moją własną A modelik powoli powstaje znaczy: na razie nuda. Ale mam zagwozdkę w temacie wyboru malowania tego modelu, poniżej dwa schematy i poproszę o małą podpowiedź odnośnie kamuflażu: schemat:1 schemat:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Mi bardziej podoba się schemat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Bez dwu zdań schemat I, drugi jest mocno wyeksploatowany. Tak w ogóle mógłbyś numerować swoje warsztaty, bo ja już myślałem, że jakiś błąd się wkradł na stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Dokładnie tak samo pomyślałem jak jarek38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 I już wiem w jakich barwach będzie Storch: JG-54 "Grunherz" ,z frontu wschodniego, czyli schemat: RLM 70/71/65. w tym Storchu troszkę inaczej podszedłem do tematu klejenia całości oszklenia, najpierw całość posklejałem, teraz będzie szlifowanie i malowanie. kadłub po szpachlowany i można już malować: na początek żółte końcówki skrzydeł i pasek wokół kadłuba cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Niewielkie uzupełnienie tematu: Niewiele tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Ostatnio zrobiłem sobie dość długa przerwę w zabawie konkursowej, ale już wracam i przedstawiam małą aktualizację tematu: było maskowanie i malowanie, a ten biały pasek do przemalowania na żółto. Przymierzałem się do wersji pustynnej, ostatecznie wylądowałem na froncie wschodnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Powoli kończę model drugiego Storcha całość pomalowana, elementy przygotowane do ostatecznego montażu, kalkomanie położone A skoro tak to powoli składam wszystko w całość: cdn..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Małe uzupełnienie z placu boju nad Storchem, właściwie model już jest ukończony i pozostało mi tylko całość zabezpieczyć lakierem i wykonac drobne poprawki w "brudzingu" kolejne fotki to już będzie całkowicie gotowy model. I foto galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Fajny wyszedł, ale widzę, że jakiś wypadek miała swastyka po prawej stronie statecznika? Kalki zresztą w ogóle mają pecha- "S" na skrzydle świeci, "G" także.... ale może to wina zdjęć. Niemniej gratuluję, model do najwygodniejszych nie należy - mój Storch podczas agresywnego suszenia się złośliwiec wziął i nadtopił, po czym straciłem do niego serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Fajny wyszedł, ale widzę, że jakiś wypadek miała swastyka po prawej stronie statecznika? Kalki zresztą w ogóle mają pecha- "S" na skrzydle świeci, "G" także.... ale może to wina zdjęć. Niemniej gratuluję, model do najwygodniejszych nie należy - mój Storch podczas agresywnego suszenia się złośliwiec wziął i nadtopił, po czym straciłem do niego serce Ta swastyka już jest poprawiona, znaczy jest : nowa, a te świecenia to odbicie światła. Teraz będę kładł matowy lakier dla wyrównania faktury malowanie/kalkomanie. Model na zdjęcia powyżej nie jest jeszcze finalnie ukończony, i można się nad nim "pastwić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 I kilka fotek finalnych Storcha. Do dorobienia pozostały jedynie linki anten, ale to po konkursie. No wiecie regulamin. Nie chciałbym wpaść do klasy: open. Następne fotki to już w fotogalerii. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Z tego co wiem to można bez OPENu dorobić antenę np. z żyłki, ponieważ nigdy nie ma takowej w zestawie. Ale dla pewności jeszcze spytaj Obsługę "koń-kursu" . Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 ooo... nie przegląda się innych warsztatów Anteny w postaci linek nie powodują przejścia do OPEN, szpachlować można swobodnie w STANDARD;- tutaj od razu wyjaśnienienie - anteny nigdy nie są na wyposażeniu zestawów także zawsze trzeba je dorobić z linek lub nici; strona 8 "pytania do regulaminu..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 ooo... nie przegląda się innych warsztatów Anteny w postaci linek nie powodują przejścia do OPEN, szpachlować można swobodnie w STANDARD;- tutaj od razu wyjaśnienienie - anteny nigdy nie są na wyposażeniu zestawów także zawsze trzeba je dorobić z linek lub nici; strona 8 "pytania do regulaminu..." Oj tam zaraz że nie przegląda. Przegląda ale jakoś o takich pierdołkach się zapomina. Ale czujni forumowicze zawsze pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi