Skocz do zawartości

ME-110 G-2 Revell +blachy Eduard +maski Montex. Skala 1:48

eljazz

Rekomendowane odpowiedzi

Na prośbę mojego kolegi" Ramszmita" wrzucam Jego fotki, Jego modelu i Jego wykonania . Model przedstawia ME 110 G 2 f-my Revell 1:48.

Do waloryzacji wykorzystano blachy Eduarda a do malowania maski Montexu. eljazz proponuje umiarkowaną krytykę. Wszystko co napisałem napisałem za zgodą i wiedzą Ramszmita. A więc Panowie do dzieła!!!

DSC00298Kopiowanie.jpg

DSC00306Kopiowanie.jpg

DSC00309Kopiowanie.jpg

DSC00311Kopiowanie.jpg

DSC00313Kopiowanie.jpg

DSC00314Kopiowanie.jpg

DSC00322Kopiowanie.jpg

DSC00325Kopiowanie.jpg

DSC00339Kopiowanie.jpg

DSC00340Kopiowanie.jpg

Model sklejony poprawnie i czysto. Ten drugi czynnik sprawia, że model jest nie realistyczny, brak śladów eksploatacji za wyjątkiem okopceń z rur wydechowych sugeruje na to, że obsługa techniczna albo nie doczyściła samolot do inspekcji, albo to absolutne fleje proszące się o zruganie przez sierżanta. Chyba że autor modelu przedstawia egzemplarz fabrycznie nowy po próbach silnikowych. Do slusar- to chyba wina zdjęć (odblask lampy błyskowej) nie sądzę że widać ślady kurzu domowego

A mnie generalnie modelik podoba . Nie przepadam za utytłanymi modelami , to nie czołgi . Jednak obsługi dbały o sprzęt pomimo wojny Brak tu mi troszkę obić przytarć farby . Ale myślę ze młody szybko się tego nauczy - ma dobrego nauczyciela obok siebie. Tylko nie przesadzajcie .

Nie znam się na tych wszystkich mesrszmitach hejnklach i innych junkersach ale wykonanie bardzo mi się podoba ,ładnie czysto sklejony i perfekcyjnie pomaziany. ,eljazz dopytaj autora jak cieniował=brudził linie podziału

Mój sposób na cieniowanie podziałów blach jest prosty, choć nieco pracochłonny: linie podziału na modelu zaznaczam cienko piszącym ołówkiem, np. 0,3 mm., dodatkowo podostrzonym na papierze ściernym (najlepiej często ostrzyć), a następnie wcieram pędzlem suche pastele. Używam KOH-I-NOOR starte na drobnym papierze ściernym. Mieszając kolory można otrzymać różne odcienie proszku. Łatwe, ale trzeba złapać trochę wprawy. Pozdrawiam.

Mnie zainteresowały te spiralki na kołpakch mam coś takiego do zrobienia na Typhoonie i chętnie dowiedziałbym się jak je zrobiłeś, bo sam nie mam za bardzo pomysłu na to.

Moje spiralki na na kołpakach to maski MONTEXU,może pokombinuj w tym kierunku. Albo poszperaj w starych kalkach.

ramszmit dzieki za wyjasnienie ,powiedz mi jeszcze czy robisz to na matowej czy na błyszczacej powierzchni?

Nie rozetrzesz pasteli na błyszczącej powierzchni. Model bardzo ładny.

pozdrawiam

Grzesiek

ramszmit dzieki za wyjasnienie ,powiedz mi jeszcze czy robisz to na matowej czy na błyszczacej powierzchni?

Nie rozetrzesz pasteli na błyszczącej powierzchni. Model bardzo ładny.

pozdrawiam

Grzesiek

Rozetrę na błyszczącej tylko ,że z błyszczącej jesli pójdzie coś nie tak to będziemożna poprawić a z matu juz nie ,dla tego dopytuje