Krzysiek866 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Witam, Stwierdziłem, że także spróbuje swoich sił w konkursie model jaki wybrałem jak w opisie RWD-6 firmy Plastyk, do modelu dokupiłem blaszki firmy part S72-026 plus własne przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 NARESZCIE!!! Wreszcie ktoś się odważył na "szósteczkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Masz we mnie bacznego obserwatora Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 W jakim malowaniu zamierzasz go zrobić? jestem bardzo ciekaw, - życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Właśnie dobre pytanie kolego tombie01 mam mały problem chodzi o malowanie te co jest na pudełku a mianowicie o statecznik i jego pasy były czarne czy może czerwone gdzieś kiedyś obiło mi się o uczy, że na pudełku jest błąd czy może ktoś podpowiedzieć jak to prawidłowo powinno wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Wg książki Wiesława Schiera "Challange - sukces RWD" pasy są czerwone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Wg książki Wiesława Schiera "Challange - sukces RWD" pasy są czerwone... Podobnie twierdzi Henrk Żwirko (syn tragicznie zmarłego Franciszka Henryka Żwirki-uczestnika Challengu) w swojej książce "Polskie Skrzydła". Książka niedroga (na jakiejś wyprzedaży w jednej s sieci hipermarketów dałem 10pln) a masz tam sporo dobrej jakości fotek tej maszyny oraz innych RWDziaków którymi latał Żwirko. Polecam książkę i trzymam kciuki za model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Już to wałkowaliśmy... http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=20692&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Życzę powodzenia i też będę tu stałym obserwatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Powodzenia i pamiętaj o wydłużeniu zastrzałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ostatnio trochę pogrzebałem przy szóstce i o to rezultaty: Po świętach przybyło trochę czasu i pomału modele zaczynają wychodzić z ramek przy szóstce małe grzebanie zostały wycięte jedne drzwi drugie także czeka wycięcie dodatkowo powstały już fotele, podstawy foteli, tablica przyrządów oraz wyciągnięte trzy silniki ze złomu modelarskiego które posłużą do zbudowania repliki silnika bynajmniej jest taki plan mam nadzieje że coś z niego wyjdzie . Teraz jest już więcej czasu więc postaram się sukcesywnie wrzucać coś nowego z postępu prac. Aha oczywiście stery także zostaną wycięte heeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Witam kolejne zdjęcia z budowy tym razem, podłubałem trochę przy motorze i o to efekty. Silnik będzie jeszcze wzbogacony o popychacze zaworów, rury wydechowe i myślę, że na tym zakończę trochę to powoli idzie ale ostatnio jakoś mam mało czasu ale powinienem zdążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Witam i dorzucam kolejne zdjęcia z budowy: na szóstym zdjęciu widać owiewki kół imitacja koła z odlewu została odcięta w miejsce jej wstawione zostanie koło żeby realistyczniej to wyglądało ten sam zabieg zastosowałem w RWD-5. Przy skrzydłach jest dość sporo pracy musiałem cale zeszlifować później zostaną naniesione nowe linie podziału, dodatkowo trzeba było dość dużo zeszlifować krawędź natarcia i spływu ze względu na to że nie było różnicy miedzy tymi krawędziami po sklejeniu skrzydła a powinna być. Budowa pomału posuwa się naprzód może dziś lub jutro zamknę kadłub i wrzucę następne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy-mucha Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Wygląda to ciekawie Będę tu zaglądał bo dzisiaj przyszła paczuszka z szósteczką i blaszkami parta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Kolejne zdjęcia od ostatniego razu trochę poszło do przodu ale ciężko mało czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 ...czy cos drgnęło przy modelu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek866 Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Witam prace stanęły niestety gdyż większość czasu spędzam na budowie, ale od października znów ruszę z modelami także napewno dokończę temat RWD-6 oraz RWD-5 !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi