karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 W końcu zebrałem siły i po miesiącu dokleiłem odłamane osłony wnęk podwozia, co pozwoliło mi zrobić galerię. Wykonanie opisałem w warsztacie. Zdjęć dużo, ale narobiłem się przy tym modelu, więc chyba zasługuje na to ;) Miłego oglądania Te zdjęcia najlepiej oddają to, co widzą moje oczy na powierzchni modelu. Trochę kokpitu Od spodu A tu taki mały eksperyment z cieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Podoba mi się. Kalkomanie z miecznikiem siadły dobrze, pierwsze zdjęcie jest bomba - wyszlo tak, jak miało wyjść ;) jedyne co psuje mi odbiór modelu to kształt wyrzutni UB-32, ale to wina zestawu, nie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Dzięki Wyrzutnie są jakie są. Nie grzeszą wiernością odwzorowania. Airesowe żywice są niewiele lepsze, a Eduarda kosztują tyle co kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Cześć Gratuluje ładnego „szybkiego”. Mam jednak kilka uwag: -brak skrzydełka od nadajnika kątów natarcia DUA-3. -anteny iff w kolorze zielonym - nie pomalowane światła na st.pionowym -brak charakterystycznego uszczelnienia na wiatrochronie i ruchomej części owiewki -poszarpane brzegi ramy wiatrochronu i wychodzący na zewnątrz ruski kolor kabinowy na tej ramie - w tej skali przydały by się odgromniki na koncach skrzydeł i st.poziomego - brak /nie wiem jak to się nazywa/elementu na górze garbu /zaznaczyłem na zdjęciu -brak zróżnicowania kolorów na osłonie dyszy To tyle co ja wyłapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Model wizualnie bardzo ładny, ale sporo braków merytorycznych; - przy zbiorniku spirytusu dziury w pokrywie luku nie było tylko przetłoczenie, - brak pod spodem kadłuba zielonych anten ARK i MRP, - na krawędziach płatów brak 2 anten i świateł pozycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Zacytuję fragment pierwszego posta z wątku warsztatowego. Ma być to prezent dla osoby niekoniecznie znającej się na lotnictwie, ale potrafiącej docenić taki model. Zaznaczam to, żeby z góry określić, że nie będę zbytnio ingerował pod kątem zgodności z oryginałem. Dziękuję za uwagi merytoryczne. To na pewno nie jest mój ostatni 21 i wykorzystam tą wiedzę w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Gratuluje ładnego Dwudziestego pierwszego Podobnie jak koledzy wyżej napisali zgadzam się z ich uwagami. Ale model oko cieszy i to jest najważniejsze. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów Robercie element zaznaczony przez ciebie mieszczący się na garbie samolotu to chwytnik powietrza. Doprowadzający powietrze do agregatu nadciśnienia zbiorników kadłubowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Robercie element zaznaczony przez ciebie mieszczący się na garbie samolotu to chwytnik powietrza. Doprowadzający powietrze do agregatu nadciśnienia zbiorników kadłubowych Piotr stawiałem na jakis odpowietrznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Byłeś blisko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 - przy zbiorniku spirytusu dziury w pokrywie luku nie było tylko przetłoczenie, Dziurę zrobiła pewnie obsługa naziemna. Merytorycznie na Migu się nie znam, więc oceniam jedynie wykonanie modelu, a nie jego poprawność. Jak dla mnie bardzo ładny model, fajnie pomalowany i niezbyt nachalnie pobrudzony. Super. Aż muszę sprawdzić w warsztacie jak ci się go sklejało i co dołożyłeś z blaszek/innych dodatków, a co dał producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 Ten chwytnik powietrza na garbie gdzieś mi zaginął i zapomniałem dorobić - przy zbiorniku spirytusu dziury w pokrywie luku nie było tylko przetłoczenie, A które to miejsce? Nie wiem, gdzie jest ten zbiornik. Warsztat jest tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=27180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 No brawo - nie wiedizałem w czym gustujesz, jeśli dobrze pamiętam jak długo sklejasz modele to muszę powedzieć że wyszło ci to bardzo ładnie- Robert powinien dostać doktorat z MIGa tak więc u każdego modelarza który popełni tą maszynę coś znajdzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Robert powinien dostać doktorat z MIGa tak więc u każdego modelarza który popełni tą maszynę coś znajdzie, U mnie też chłopaki coś zawsze znajdują - przy zbiorniku spirytusu dziury w pokrywie luku nie było tylko przetłoczenie, A które to miejsce? Nie wiem, gdzie jest ten zbiornik. ten rejon podniesiona pokrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 Ah, to wiem. W oryginale wygląda to całkiem inaczej, musiałbym przerobić cały ten luk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Luk "radio" miał w tym miejscu przetłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi