templess Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 mMichał tylko nie przesadź z tą biedroną. Zrób to w miarę delikatnie pamiętając że podstawowy kolor to szary. 13-15 kwietnia następny paprykarz w Szczecinie. Zapowiedzieli się już Niemcy i Rosjanie. Strugaj coś porządnego i przyjeżdzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Hehe, no niestety testy w kwietniu, ale powinienem być Biedronka zrobiona, rozjaśnienia, wash, suchy pędzel. Teraz wezmę się za obicia. Macie jakiś pomysł-ja myślałem o jasnych obiciach(bardzo jasny siwy, a wewnątrz czarne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Prawdę mówiąc słabo widoczne te wszystkie zabiegi. Oprócz tego zapomniało Ci się pomalować klocek pod podnośnik. Co do koloru obić to ja bym raczej zrobił je z z dość mocno rozjaśnionego koloru bazowego i w środku podmalował jakimś brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Co do koloru obić to ja bym raczej zrobił je z z dość mocno rozjaśnionego koloru bazowego i w środku podmalował jakimś brązem. Też bym szukał w brązach. Spróbuj coś dobrać gdzieś na spodzie wanny. Mógłbyś dorzucić lekkie białe rainsy na pionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Dokładnie tak jak mówi Tomasz. Rozjaśniny kolor bazowy i do środka brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Faktycznie te zabiegi coś słabo widoczne. Może jeszcze raz je zrób? Jakie będziesz gąsienice dawał? Koło napinające i napędowe przetrzyj metalizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Prawdę mówiąc słabo widoczne te wszystkie zabiegi. Oprócz tego zapomniało Ci się pomalować klocek pod podnośnik. Co do koloru obić to ja bym raczej zrobił je z z dość mocno rozjaśnionego koloru bazowego i w środku podmalował jakimś brązem. Wiem, właśnie teraz poprawiam to trochę, ale nie chcę też przesadzić. Co do klocka to wiem, jutro będę to wszystko malował-bandaże, szczegóły itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Gąsienice dam zestawowe-jestem jednak za brudzeniem podwozia, suchy piach/kurz. Poprawiłem co nieco, wymalowałem bandaże i detale. Ok Grzesiek, jutro zabieram się za obicia A brąz jaki? Ciemno-rdzawy? czy jasny, czy całkiem ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Ja używam chyba Pactra A103.Mówię chyba, gdyż numer się już z farby starł . Wydaje mi się, że przesadziłeś z żółtym kolorem. Ja bym go trochę pozmywał, a w niektórych miejscach po nim dał ciemny niebieski, biały. Ale to jest tylko taka maoja opinia. I tak model wygląda już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Dzięki, w rzeczywistości żółtego prawie w ogóle nie widać-wina oświetlenia, robiłem zdjęcia przy lampce. Ok, dodam jeszcze trochę niebieskigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Zredukuj jeszcze trochę ten ciemny spod zawiasów od górnych klap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Ok, a co myślicie na temat rdzawych zacieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Jeśli chcesz to niech te zacieki zaczynają się w miejscach obić. Ale nie dawał bym rdzy tylko jakiś ciemny brąz. No i oczywiście z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Kilka małych zacieków na pewno ożywi szarą bryłę. No i oczywiście z umiarem. Tu się zgadzam z Grześkiem. Ale nie dawał bym rdzy tylko jakiś ciemny brąz. Tu już nie. Zacieki proponowałbym jasne jak w rzeczywistości. Ciemne tam gdzie rdza jest stara i nie spływa. Kwestia indywidualnego podejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Nie lubie jaskrawo pomarańczowych zacieków rdzy . W takim sensie, że jeśli nie są zrobione z umiarem psują wygląd modelu. Ważne, żeby model nie wyglądał jak wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 W takim sensie, że jeśli nie są zrobione z umiarem psują wygląd modelu. Tu się zgadzam całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Ja również . Całkiem pomarańczowa rdza jest sztuczna i szpeci całość. Dlatego zawsze robię ją ciemnym brązem i rozcieram na pancerzu. No i obicia gotowe.Zrobiłęm delikatne rdzawe zacieki. Koła pomalowałem metalizerem, a na krawędziach pancerzu przetarłem ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 I jak ? Chciałbm zrobić kurz/zaschnięte błoto. Wanne ubrudzić do wysokości wachaczy, a powyżej wachaczy strzelić delikatnie z pędzla. Na przodzie i na tyle wanny tak samo strzelić z pędzla. A co myślicie żeby leciutko strzelić błotem na wyższy pancerz-okolice włazu kierowcy i jarzmo? Czy lepiej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Na jarzmo to już raczej nie . Z przodu z umiarem i z tyłu tak samo. Na dole wanny zwłaszcza przy kołach wedle uznania, byle bez przesady. Nie wiem, czy trochę nie przesadziłeś z tymi obiciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Co do obić to z góry wygląda ok. Z boku tak jak pisze Grzesiek. Za mocno omłotkowany, szczególnie wieża. Za dużo ołówka. Ale to moje subiektywne zdanie. Co do błocenia podwozia to Michał z umiarem. Nie zasmołuj go jak to masz w zwyczaju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Podpisuję się pod poprzednikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 No to ok Zaraz zaczynam. Co do tych obić, może troszkę za dużo, ale i tak mi się podoba. Dzięki za namowę do zmiany kamo, ten mi się wiele bardziej podoba. Zetrzeć trochę obić czy zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zetrzyj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Jestem za starciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Troszkę starłem , błoto zrobiłem oraz malutką winetkę. Myślałem i naszła mnie chęć rzucenia paru bambetli na tył. Chodzi mi o jakieś worki z piachem? Czy jakiejś płachty? Co wy na to? P.S Znalazłem figrkę fajną, klucz jakiś tam i buty będę mógł je położyć na te bambetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi