cpt.Price Napisano 23 Grudnia 2011 Napisano 23 Grudnia 2011 Witam! Model zakupiony od kolegi z modelarni. Jest to zestaw czeskiej filmy z Blachami i żywicami. Model składało się w miarę przyjemnie i bez większych problemów. Małymi kroczkami zbliża się malowanie. Naturalnie będzie ono polskie . created by picasa2html.com Wesołych Świąt! Cytuj
Andrzej_LK Napisano 24 Grudnia 2011 Napisano 24 Grudnia 2011 kiedyś popełniłem M 10 Extratechu, wyglądało to tak: viewtopic.php?f=87&t=17117&hilit=+Gdynia może się przyda. będę zaglądał, bo Achillesa tez chciałbym wyprodukować ale z zestawu UMa. powodzenia bo model nie jest łatwy. Cytuj
Michal_G Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 To przy okazji podepnę się z pytaniem - który zestaw Achillesa Koledzy uważają za lepszy, Extratechu czy UM-a? Cytuj
Andrzej_LK Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 po sklejeniu bliźniaczego M 10 z Extratechu i obejrzeniu wyprasek UMa dziś raczej wybrałbym UMa. na korzyść Extratechu przemawiają znakomite części fototrawione i żywiczne... i nic więcej. na korzyść UMa łatwiejszy montaż i lepsza jakość wyprasek, logiczniejszy projekt, większa zgodnosć z oryginałem. niestety UM zaproponował zamknięte włazy a gąsienice są do wymiany (za wąskie). wszystko na tym świecie ma swoje wady i zalety. wyżej podlinkowałem swój warsztat M 10 - można zobaczyć bardzo szybko, jak skleja się Extratech. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi