Paweł Czarnocki Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Można zrobić tak: Obrać drucik z izolacji, jeden koniec do imadła, drugi do wiertarki i jazda. Nawet ładnie wychodzi. Albo za cenę 2 browarów kupić linkę z EUREKI o średnicy ok 1 mm. Zostanie jeszcze do następnego modeliku ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 W sumie model ukończony w jakichś 95%, więc na dobrą sprawę, zdjęcia mogłyby trafić do galerii. Ponieważ jednak robię dla niego jeszcze podstawkę i nie wiem, jak długo to potrwa, więc na razie wrzucam ciągle tutaj. Te brakujące 5% to pigmenty i ostateczne korekty - czas na to przyjdzie, gdy model stanie już na podstawce. A oto i główny bohater: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Kawał ładnej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Jeszcze takie ujęcie - jak kobra z rozłożonym kapturem ;) Oraz ogólny zarys umiejscowienia: podstawka: Co do ogółu podstawki, jakiś tam pomysł mam, kwestia tylko zmaterializowania go. Na początek jednak, muszę ogarnąć podłoże oraz sianie/mocowanie trawy i w ogóle całość terenu - wszelkie uwagi tradycyjnie mile widziane, szczególnie nt trawy, bo niby czytałem, widziałem a coś na razie nie widzę się w roli fachowego siewcy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Ja tylko parę razy siałem trawę ale troszeczkę już wiem o co biega. Najlepiej sprawdzał mi się wikol zabarwiony ta teren ziemi oraz rozcieńczony do konsystencji gęstej pasty. Taką mieszankę należy położyć na już pomalowaną wstępnie podstawkę dość grubą warstwę i posypać w miarę szybko trawką. Trawy nie żałować bo późniejsze dosadzenie na już posadzonej trawce praktycznie niemożliwe. Po okraszeniu sowicie trawą podstawki odczekać 4-5minuty i odwrócić miniaturowy świat do góry nogami i pukając od spodu pozwolić nadmiarowi trawki odpaść a ta co zostanie ustawi się pionowo ot i cała filozofia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Ja w tym dziale raczej gościem jestem i merytorycznie się nie znam, ale bardzo mi się ten czołg podoba. A ponieważ pamiętam wiatraka z działu lotniczego, to tak po cichutku zapytam, czy byś tam z jakim pancernym aerostatem ponownie nie zawitał? Śmigłowiec jaki albo samolot szturmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 A Mikołaj następnego agituje Tetka piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 Dzięki wielkie kub za sbs'a. Brakowało mi właśnie takiego przystępnego opisu, teraz już chyba rozumiem o co w tym chodzi ;). Co do następnego kandydata na warsztat, to przyznam, powoli zaczynam się zastanawiać. Jednak na razie sam nie wiem, czy iść za ciosem i brać się za następną gąsienicę, czy jednak coś latającego. Muszę przejrzeć swoje materiały i poszukać czegoś, do czego mam mało zdjęć, wtedy mniejsza pokusa o przeróbki, bo korci mnie wyzwanie, żeby coś szybko w miarę, ukończyć ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Płotek też ciekawy - z czego robiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 Płotek też ciekawy - z czego robiony? Z pozbieranych kawałków jakichś chwastów - bardzo popularne, ale nie znam nazwy. Suche, to takie z pustką w środku lub taką białą pianką ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Przemo a jak tam Labi się chowa?masz jakąś fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 Przemo a jak tam Labi się chowa?masz jakąś fotkę? No psiak, to prawdziwy psi czołg, łącznie z jego potęgą niszczenia oraz gracją słonia w składzie porcelany . "Imię" okazało się jak najbardziej trafne, tylko Color Modulation ma trochę skopane - od najjaśniejszego dołu do ciemnego grzbietu ;). Zdjęcie mogę jutro wrzucić, bo już śpi, cielątko ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 To daj fotki,mój tez strasznie zmodulowany od białego brzucha do bardzo ciemnego grzbietu Foto troche nie aktualne z 9.04.2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Siakiś taki ........ większy się wydaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Robert - obiekt ładny, w porządku, ale brak preszajdingu i łosza, ogólnie może się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Mikołaj:młody jest to jeszcze nie złosiowany i się nie spreszajdingował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Robert, Twój to już kawał psiska. Abrams dziś: PS. Takie pytanie jeszcze mam: czego używacie do zrobienia podłoża na podstawkach, ale tak, żeby było można w nim zrobić odcisk gąsienic. Myślę o kleju do glazury oraz gipsie szpachlowym - oba po lekkim podeschnięciu umożliwiają zrobienie odcisku ale może macie lepsze sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Królewska rasa psa, piękny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Ale fajny futrzak. Wygląda jak pluszowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Kawał czołga tfu ..labradora z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Ja do podstawki używam gliny na którą nakładam cienką folię i odciskam gąsienice i koleiny w drodze, a następnie zostawiam go wyschnięcia. Po wyschnięciu nakładam wikol i na drogę polną sypię przesiany wcześniej piasek który maluję po zastygnięciu mieszanki a tam gdzie ma być trawa sieję ją sposobem jakim opisałem wcześniej. Siać trawę można równolegle do usypywania drogi jak i później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 tak na szybko, bo właśnie mam psikać, a googlanie nie pomaga: Fixer Mig'a się rozcieńcza (i ewentualnie czym), czy prosto z buteleczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Ja daję prosto z buteleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Dodałem jeszcze klosz dla oświetlenia na wieży, wyprostowałem jedną z gąsienic, całość została zapigmentowana i wraz z podstawką trafia do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi