tomeka6 Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Nigdzie nie mozna nabyc kitu wozka/"dolly". KFS nie posiada niczego takiego w wersji europejskiej. Wozek jest prosty do wykonania, wystarczy wejsc na strony producentow takich wozkow (Obas, Jyki, Tyllis), a na pewno znajdzie sie wiele uzytecznych fotek, na ktorych mozna bazowac. Ja tez mam wiele schematow technicznych z wymiarami, wiec jak cos to pisac na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Dzięki wielkie tomeka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Małe odświeżenie tematu. Maciek zlecił mi pomalowanie kabiny. Miał być niebieski gryf w żółtej koronie, przechodzący w płomienie - a właściwie płomienie przechodzące w gryfa Przysiadłem dziś, i po dwóch godzinkach miałem takie coś. Malowane własnoręcznie, szablony od podstaw, kolory - biały i transparentny niebieski Vallejo Model Color, detale takie jak kontury z pędzla. Kabina po bezbarwnym nabierze kolorków jeszcze żywszych, ale to pewnie zobaczycie już u Macka Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Fajnie Ci wyszedl ten gryf, plomienie tez, tylko wlasciwie nie wiem kto w koncu robi ten model Irizar czy Messer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 tomeka6 czytamy... Model jest robiony przez Maćka, ja tylko maluje grafiki ( jak wyraźnie napisałem - na zlecenie ). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Witam, Po przerwie zacząłem dalej sklejać model. O to efekty rama w podkładzie: Zakupione felgi ss od użytkownika Messer. Rama będzie w kolorze jak dwie tylne osie. Pozdrawiam Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 Witam, Dalej robota idzie i jestem z efektu zadowolony szkoda, że trzeba zostawiać model na parę dni . Malowanie bazą, myślę czy nie dać jakiegoś żółtego kolorku na felgi , żeby rozjaśnić. Następne zdjęcia już odpalam lustrzanką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Więcej zdjęć, zamówiłem kontener 20ft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Ladnie to wyglada, ale czy daloby rade wstawic normalnych rozmiarow zdjecia? Bo po kliknieciu przenosi mnie do hosta, na ktorym i tak zdjecie sie nie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 a teraz lepiej?, się zmieniły te hostingi i trochę nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 teraz jeszcze gorzej ...są mniejsze od ostatniego razu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Maćku, przerzuć się na photobucket.com - nie będziesz miał problemu ze zdjęciami. Jakby co pomogę, jakbyś czegoś tam nie skumał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Wreszcie mi się udało Messer dzięki. Teraz będę miał więcej czasu trochę nad modelem jak dobrze wyjdzie Myślę jak silnik pomalować, jaki kolor by do tej ramy pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Rama wyglada swietnie, ale mam pytanie - jaki masz rozstaw tylnych osi, bo wydaje mi sie zbyt maly. Generalnie w realu przy takiej konfiguracji wynosi 1315 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 To są osie co były w Scania 142H Canvas 6x2. Właśnie raczej nie znajdę gdzie to kupić, albo sprowadzić, żeby było prawidłowe. Jak wrócę to mogę podać wymiary. Na początku miała być rama z tego zestawu Scania 142H ale to nie ma się jak do rzeczywistości i dałem ramę Scanii serii 4 i kawałek z poli jest przedłużony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 http://www.laxasv.se/ masz link do strony gdzie robią przeróbki do Scani. Jak dowiem się co jeszcze do Scani robią to podeśle inne linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 http://www.laxasv.se/masz link do strony gdzie robią przeróbki do Scani. Jak dowiem się co jeszcze do Scani robią to podeśle inne linki. Dzięki, przyda się Ogólnie wzoruje się na tej http://www.c-dtruckpower.nl/Specials/Special-11/13.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Większość pojazdów specjalnych Scanii robią w Laxå . Postaram się kiedyś dostać do warsztatów to porobię foty . Jest tu jeszcze jedna firma robiąca dźwigi i coś jeszcze do ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Przyda się, następna ma też być Scania mam już koncepcje , ale najpierw ta musi być zrobione już ma miejsce na półce gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Witam, Taka koncepcja miała być na początku. Malowanie kabiny z grafikami użytkownika Messer. Miała być niebiesko-żółta. Kangur dojdzie żółty jeszcze schnie. A tu ponownie rama: felgi w trakcie malowania (schną) Pozdrawiam Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Taka przed wyjazdem aktualizacja: Przymiarka, może kangur będzie niebieski, jeszcze nie wiem. spokojnie pasek w silniku nie będzie taki. dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Witam. Lubie takie przeróbki. Jest ciekawie. Ten kangur to samoróbka? Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jak na Skandynawie to same rury bez siatek i dużo lamp ( faktycznie ciężko sie bez nich jeździ ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Witam, temat się zakurzył, ale budowa dalej aktywna jak z opóźnieniami, gdyż w modelarstwie nic nie pośpiesza. Oczywiście co jest nie tak będzie zmienione. Kontener w podkładzie. Dużo zdjęć nie ma, bo praca nad wnętrzem też trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi